Најновије

ВУЧИЋ О ИЗБОРИМА: Излазимо у јуну јер Устав и закон тако налажу, не зато што се некоме жури

Председник Александар Вучић обишао је данас новоотворени површински откоп Радљево-Север у оквиру рударског басена "Колубара", који ће снабдевати термоелектране "Колубара Б" и "Никола Тесла А" у Обреновцу заједно са министром рударства и енергетике Александром Антићем, министром финансија Синишом Малим и в. д. директором ЕПС-а Милорадом Грчићем, а присутни су и радници "Колубаре", после чега се обратио јавности.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

О изборима

На питање о изборима, који ће бити одржани у јуну, председник Србије је рекао да по Уставу они морају сада бити одржани и та прича да се "некоме жури" да сада изађе на биралишта није реална.

- Нигде ми се не жури, имамо своје уставне и законске обавезе које морамо д апоштујемо. Што се Косова тиче, не разговарам ни са ким о том пуитању, јер дијалога нема. Увек ћу се залагати за очување мира у земљи, то је једино сигурно - рекао је председник Србије.

Нагласио је да се у демократији на изборе иде на четири године, евенутално раније из неких разлога, али не после истека тог рока и тако одговорио на критике да му се жури са изборима, јер Ричард Гренел очекује од њега да реши Косово пре краја године.

О дешавањима у Црној Гори

Коментаришући дешавања у Црној Гори, председник Србије рекао је да је ово јако тешка ситуација, јер Србија "не сме да се меша у унутрашња питања неке земље, а с друге не може да ћути јер се ради о нашим људима и нашој Цркви".

- Не смете да се мештате у унутрашње ствари друге државе, а у питању је СПЦ. Ми не разумемо разлоге оволиког задржавања владике Јоаникија, изразио сам уверење са патријархом Иринејем да ће власт разумети. Ми немамо избора, у гранцама у којима можемо бићемо уз свој народ и СПЦ - рекао је председник.

О економској ситуацији у Србији

После обиласка Вучић је рекао да је економска ситуација у нашој земљи, и поред ове тешке кризе, боља. Најавио је да други минималац креће у јуну, затим још један у јулу и да ће се сутра знати какво је економско стање у мају месецу.

- Све планове које смо хтели да остваримо, ми и испуњавамо. Данас је ситуација и поред ове тешке кризе, боља. Драги радници, плате се смањивати неће, неће бити отказа - рекао је Вучић.

Ванредно стање укинуто, набавка респиратора и даље тајна! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА