Најновије

ЛАЗАНСКИ СЕ ХИТНО ЈАВИО ИЗ МОСКВЕ: Амбасадор Србије пренео важне вести!

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански истакао је да су у Русији на снази строге мере изолације и да нема никаквог наговештаја отварања граница и почетка редовног авио саобраћаја.

Мирослав Лазански (Фото: Медија Центар Београд)

Лазански је за "Пинк" рекао да око 400 држављања Србије жели да се врати из Русије у Србији, али да за сада није познато када ће то бити могуће. Како је додао, број новозаражених је мањи од 10.000 што охрабрује, а Русија је на 65. месту по броју умрлих и укупно инфицираних коронавирусом, којих има око 272.000.

Лазански је рекао да су у Москви заражене скоро 139.000 људи, док су умрле 1.432 особе, а у читавој Русији 2.546.

- Више од 50 одсто умрлих и инфицираних је у Москви. Нема процена када ће тај врх бити достигнут и када ће кривуља пандемије почети да пада. На снази су оштре мере. Обавезне су маске и рукавице за улазак у продавницу Не раде шопинг центри, хотели, кафићи, ресторани, на снази су строге мере изолације... - истакао је Лазански.

Нагласио је значај руске хуманитарне помоћи Србији, у моменту када се и сама Русија суочава са пандемијом и указао да су се руски стручњаци после 46 боравка у Србији вратили кући.

- Русија има огромне капацитете када је у питању медицинско збрињавање, тих 16 нових болница нису привременог типа, већ ће наставити да постоје и након пандемије, биће повећане и плате медицинским радиницима – рекао је Лазански.

Указао је да се дневно тестира више од 160.000 људи, а укупно је тестирано више од пет милиона становника.

Ово је сценарио који је ЦИА наменила Србији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА