Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ СЛОМЉЕН: Војска извела жесток напад на снаге џихадиста!

Сиријска арапска војска (САА) спроводи кампању интензивних напада на положаје џихадиста на северозападу Хаме након што је група Хурас Ал Дин извела смртоносни напад на положаје ССП-а у равници Ал Габ прошле недеље.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

У понедељак је сиријска војска наставила кампању против џихадистичких побуњеника, пошто су њихове снаге извеле тежак напад на положаје групе Хурас Ал Дин у северном региону равнице Ал Габ.

Према војном извору на том подручју, Сиријска арапска војска користила је своје ракетне платформе да опет бомбардује џихадистичка утврђења, истовремено циљајући окупљалишта за ове милитанте у северозападној Хами.

Истовремено, сиријска војска је такође била укључена у сукобе дуж линија фронта у јужном Идлибу, пошто су њихове трупе ангажовале групу милитаната под окриљем Турске у области Џабал Ал Завија.

Од почетка маја, у Сирији на северозападу Сирије дошло је до пораста насиља и крвопролића, након што је прошлог месеца било релативно мирно у Идлибу, Латакији, Хами и Алепу.

Упркос овом насиљу, Турска и Русија тврде да се примирје на северозападу Сирије добро држи, а обе стране су поздравиле ситуацију у региону.

Кина прогласила Галванску долину својом територијом, Индија хитно шаље војску! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА