Најновије

СУМРАК МЕДИЈА: Вучићу 32 пута више времена на ТВ него целој опозицији заједно!

Александар Вучић је у информативним емисијама добио простор од 108 минута. Драган Ђилас добио је три минута или 36 пута мање од Вучића. Зоран Лутовац добио је 24 пута мање простора од Вучића, Вук Јеремић 64 пута мање времена, Бошко Обрадовић девет пута мање времена, а Сергеј Трифуновић 54 пута мање времена.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Ово су подаци из истраживања Бироа за друштвена истраживања, али не о Дневнику РТС или Пинка, већ телевизије Н1. Анализирана је заступљеност политичких актера, као и тон извештавања о њиховим активностима. Истраживање је обухватило Јавни сервис, четири телевизије са националном фреквенцијом и Н1, за период од 01.02. до 15.03.2020, дакле у периоду пре увођења ванредног стања.

У информативним емисијама Н1 Александар Вучић имао је 3.084 позитивне секунде, док је Ђилас имао 137, Лутовац 236, Јеремић 97, Обрадовић 446, а Сергеј Трифуновић 120 позитивних секунди.

На четири телевизије са националном фреквенцијом (Пинк, Хаппy, Прва и О2) Александар Вучић је заузео 37.875 секунди, док су Ђилас, Лутовац, Јеремић, Обрадовић и Трифуновић заједно заузели 32 пута мање од њега самог са свега 1.168 секунди! Александар Вучић има 292 пута више позитивних секунди од наведених лидера опозиције заједно, међу којима Ђилас, Јеремић и Трифуновић имају 0 позитивних секунди за 45 дана. У исто време Ђилас има значајно више негативних секунди у односу на Вучића, 367 наспрам 205.

Када је у питању Јавни сервис РТС, финансиран од стране свих грађана, подаци изгледају овако. Александар Вучић добио је простор од 4.868 секунди, што је укупно 31% свог времена информативних емисија. О њему је Јавни сервис извештавао 3.134 секунди позитивно, 1.677 секунди неутрално и свега 57 секунди негативно.

Што се опозиције тиче, она судећи по времену које јој је посвећено за РТС, апсолутно не постоји. Од лидера опозиције Зоран Лутовац добио је 22 позитивне секунде и Бошко Обрадовић 48 секунди (22 позитивне и 26 негативних). Драган Ђилас, Вук Јеремић и Сергеј Трифуновић од јавног сервиса добили су НУЛА СЕКУНДИ за наведени период истраживања.

Владика Јоаникије упутио снажну поруку режиму у Подгорици! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА