Најновије

ВУЧИЋ СПРЕМА НАЈВЕЋУ ИЗДАЈУ ПОСЛЕ ИЗБОРА: Припрема већ почела!

Медији блиски Александру Вучићу поново свом снагом врше промоцију идеје поделе Косова и Метохије. У покушају да оправдају издају која се по свему судећи спрема после избора, измишљају се најлуђе теорије.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб/Правда)

Једна од таквих теорија је и та да покрет Антифа, који је Доналд Трамп означио као терористичку организацију, интересе америчког председника напада не само у САД већ и широм света. Медији пишу да ће покрет Антифа покушати на сваки начин да минира Трампов план за решење косовског проблема, а који наводно подразумева поделу Косова и Метохије. Ови медији за своје изворе наводе "обавештајне и дипломатске кругове".

Вучићеви медији се нису зауставили само на Доналду Трампу, већ и француског председника Емануела Макрона наводе као једну од "мета" овог покрета. 

Као оправдање за овакве тврдње, режимски медији наглашавају и то да је "дубока држава" од почетка иницијатор и заштитник управо косовске независности. Не именујући изворе за своје тврдње, наводи се и да је Емануел Макрон такође за евентуалну поделу Косова. 

Као саговорника цитирају бившег шефа дипломарије СРЈ Владислава Јовановића који тврди да је "дубока држава" преко Џозефа Бајдена, кандидата демократа за председника САД, у великој офанзиви.

Јовановић тврди да Трамп жели да постигне успех на КиМ јер нема ниједан у спољној политици. Он каже да би то могла да злоупотреби Антифа тако што би преко својих пипака у Србији, неких политичара, интелектуалаца, НВО, покушала да саботира наставак дијалога Београда и Приштине.

За главне саботере дијалога помињу се припадници опозиције који су наводно против  постизања компромисног решења, и то заоштравањем атмосфере, подизањем нервозе, па чак и нападањем власти. - објашњава Јовановић.

Кроз гомилу својих теорија и инсинуација, режимски медији не наводе изворе од којих су сазнали информације о евентуалној подели јужне српске покрајине, нити су за сада такве информације саопштене из званичних дипломатских извора.

Дачић демантује да је Србија обуставила кампању против признања лажне државе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА