Најновије

ВУЧИЋ О БУДУЋНОСТИ СРБИЈЕ: Деца ће морати да науче да раде у фабрици или њиви!

Председник Србије је гостујући на ТВ Панчево, представио грађанима Србије план и програм за економски развој Србије и обнову српске привреде након епидемије коронавируса.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

На почетку разговора Вучић је скренуо пажњу на важност Немачке у контексту геополитике, али се осврнуо и на нереде који потресају Америку већ недељу дана.

Немачка је, према његовим речима, израсла у апсолутно доминантну силу Европе и тиме је, уз већу хегемонијазију и јединство ЕУ, избила на прво место листе најмоћнијих земаља света.

"Она је изашла као велики победник и кључни конкурнет САД и Кини", подвукао је он.

"Трампу желим сву срећу, нападнут је од стране озбиљног и тешког противника. Нико није добитник, сви су губитници, нападнути од тешког невидљивог противника. У сваком случају ако је неко изашао снажнији из пандемије то су НР Кина и Немачка", рекао је Вучић и додао да је Србија успешно пребродила ванредно стање, и коментарисао је незадовољство код једног дела популације због мера које су нас спасиле током пандемије.

Вучић је казао да се показало које велике економије могу да издрже кризу.

"Можемо да будемо срећни што наша мала економија у окружењу малих добро стоји. Од великих економија немачка и кинеска брже и лакше излазе из кризе. Надам се да ће и САД изаћи брже из кризе", нагласио је он.

"Када имате људе који чезнузу за успехом, онда ћете увек да видите да они покушавају да искористе време кризе за политичку добит. Нервоза крене код људи кад морају да седе код куће, па неки почну да лупају у шерпе. Волео бих да смо још неколико дана могли да издржимо без тога, али људи ће увек наћи разлог."

Председник је похвалио лекаре панчевачке болнице, који су се храбро борили са епидемијом.

"Лекари из Панчевачке болнице су, иако нису имали јединице интензивне неге, храбро кренули у борбу са пандемијом. Зато су и добили нове респираторе који ће овде и остати."

Председник је нагласио да је толико много уложено у здравство да је то тешко израчуна.

Зашто 99 одсто Албанаца хоће да Американци буду главни преговарачи? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА