Најновије

ДОСТА ИМ ЈЕ РЕЖИМСКИХ МЕРА! Студенти устали против Вучића, стигли пред Скупштину! (ВИДЕО)

Поводом одлуке председника Србије Александра Вучића да у оквиру пооштравања мера због пандемије коронавируса затвори и све студентске домови у Београду, у Студентском граду окупио се велики број студената у знак протеста.

Студентски протести у Београду (Фото: Јутјуб)

Студенти су изразили незадовољство овом одлуком и траже да буде поништена, те додају да студенти нису неодговорни као што се представља и да носе маске.

Многи су на помињење председника и његове одлуке викали “Уаааа” и оштро реаговали повицима негодовања на оптужбе надлежних да су они кривци за ширење коронавируса у Београду.

Осим Студентског града вечерашња изајава председника Србије на улице извела је и студенте из Студентских домова “4. април”, Патрис Лумумба на Карабурми и Краљ Александар I”.

Окупљање ће бити настављено сутра ујутро после разговора са управником у вези овог случаја.

Окупљени су поизвали да се не исељава нико. Неки од студената такође траже и да се већ сад на дневни ред стави и захтев да нема исељавања из домова наредне године, када треба у Београду да буде поново одржана Универзијада.

Студенти Дома “4.април” изашли су и блокирали улицу узвикујући “Нећемо кући”.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће у Београду од сутра бити на снази нове мере, чије би спровођење требало да поправи епидемиолошку ситуацију у главном граду. Он је рекао да се од сутра на две недеље затварају ноћни клубови и сплавови од 23 до 6 ујутру, а исто важи и за кафиће осим оних који имају баште и додао да ће бити затворени и сви студентски домови у Београду.

“Уколико ове мере за неколико дана не буду дале резултате, увешћемо нове мере, па и затварање Београда” истакао је Вучић.

Према његовим речима, да је могао да о мерама одлучује сам, он би затворио Београд и увео седмодневни полицијски час.

Велики број студената почео је протест након најаве председника Србије да ће студентски домови у Београду опет бити затворени, скандирајући „Уааа“ због покушаја надлежних да кривицу за ширење вируса свале на студенте, али и да затворе домове у сред испитног рока.

Студенти дома „4. април“ су препречили улицу Војводе Степе, сакндирајући „Вучићу педеру“. и „Нећемо кући“. Трамвајски и остали саобраћај је у застоју.

Поред Студентског града, студенти се окупљају и испред дома „4. април“, „Карабуррма“, „Краљ Александар I“.

Вучић послао писмо Доналду Трампу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА