Најновије

"ГОРЕ НЕГО У АПРИЛУ" Др Кон: Пред нама је ситуација која досад није била!

Епидемиолог Предраг Кон рекао је у емисији "Око" на РТС-у да је ово несумњиво најтежи дан по броју умрлих и да је пред нама ситуација која до сада није била.

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

- Несумњиво да је најтежи дан по броју умрлих, а и по томе што је кренуо нагли пораст обољења. У Београду се вирус није смирио иако смо ми то очекивали, и даље се људи јављају у ковид амбуланте са корона симптомима. Ми у Београду теситрамо око 900 особа сваки дан, док је раније било око 600. Морамо да узмемо у обзир да резултати касне по 4-5 дана када разматрамо колико је све актуелано. Пред нама је ситуација која досад није била, гора него у априлу, посебно за Београд где је здравствени систем попуњен до краја - рекао је др Кон.

- Остали градови имају назнаке неког побољшања, на неки начин је стабилизована ситуација у смислу прихвата случајева. Што се тиче Шабца, Ужица и Крагујевца ту је релативно мирна ситуација. Ја у својој лекарској каријери нисам имао прилике да видим такву респираторну епидемију - наглашава Кон.

Он је рекао и да су сви су говорили да ће топлота и сунце да сузбију вирус, али да се то није догодило.

- То је понашање свих осталих вируса које познајемо, овде се поставља питање да је могуће да остане у ваздуху, али то се односи само на затворени простор, теретане, лифтови... - каже епидемиолог.

Усвојене нове мере у Београду! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА