Најновије

ШЕСТИ ДАН БОРБЕ ГРАЂАНА ПРОТИВ РЕЖИМА: Демонстранти се окупили испред Скупштине! (ВИДЕО)

У Београду, Нишу, Чачку и још неким градовима настављени су протестни скупови шести дан за редом. Грађани су изашли на улице како би изразили своје незадовољство стањем у земљи, али и начином на који се држава бори против коронавируса.

Протест грађана испред Скупштине Србије (Фото: Јутјуб)

Новосађани су најавили данас долазак у Београд. Јучерашњи протест у престоници био је миран до поноћи када су батинаши и полиција брутално напали младиће и девојке који су седели испред Скупштине, многе су ухапсили, а набилдовани батинаши у цивилу са бејзбол палицама и без икаквих полицијских обележја су јурили српске младиће околним улицама. 

Иза зграде парламента, као и претходних дана, распоређена је коњица и око 10 полицијских марица. На платоу испред Скупштине Србије црним спрејем исписани су графити “Оставка” и “Сви у напад”. У Пионирском парку може се видети већа група маскираних младића, у црним мајицама. Лидер странке “Покрет за преокрет” Јанко Веселиновић дели полицајцима папир на коме је исписан члан 113. Закона о полицији који говори о томе када, како и у којим ситуацијама се користи службена палица. У Косовску улицу су стигли хамери.

Саобраћај је затворен у једној траци од Булевара краља Александра до Трга Николе Пашића.

Испред Народне скупштине, осим Јанка Веселиновића дошли су и председник Демократске странке Зоран Лутовац, потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, Бранко Миљуш из Странке слободе и правде, Борислав Новаковић из Народне странке, Мариника Тепић…

Пети протест у Нишу, демонстранти зову грађане да изађу напоље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА