Најновије

НИСУ ЗНАЛИ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО! Војска кренула у крвави обрачун са џихадистима! Напади на неколико фронтова!

Сиријска арапска војска (САА) наставила је ове недеље снажне ударе на положаје џихадистичких побуњеника на северозападу Сирије, пошто су њихове трупе у више наврата налетеле на милитантну одбрану у Идлибу, Хами и Латакији.

Сиријска војска (Фото: ria.ru)

Према теренском извештају из области Латакија, сиријска војска је започела неколико удара на џихадистичку одбрану у близини кључног града Кабанија, који је дуго био под контролом Исламске странке Туркестан и њихових савезничких милитаната.

Након напада на Кабани, сиријска арапска војска лансирала је неколико артиљеријских граната и ракета према џихадистичким одбранама у равници Ал Габу Хами и области Џабал Ал Завија у јужном Идлибу.

Чинило се да су се ови напади концентрисали на положаје Хаџат Тахрир ал Шама и Исламске странке Туркестан, који су раније покушали да се инфилтрирају у владине редове у јужном Идлибу и северозападној Хами.

Војни извор у Дамаску рекао је медијима са терена да ће јужна офанзивна бити покренута пре краја године и да ће се фокусирати на области Џабал Ал Завија и Ал Габ Рајин, у којима тренутно има повећаног присуства џихадиста.

Откуд Мило на Вучићевој телевизији?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА