Најновије

ХАОС У НАЈАВИ! АМЕРИЧКИ КОНВОЈ КРЕНУО! Оклопна возила у непрегледној колони долазе из Ирака!

Коалиција коју предводи САД послала је ове недеље велики војни конвој у једну од својих база унутар покрајине Ал Хасака, јер је неколико локалних извештаја саопштило да су америчка возила ушла у земљу са једног од илегалних прелаза границе.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према извештајима, конвој коалиције предвођен САД-ом састојао се од готово 50 великих камиона које је пратило седам оклопних возила која су из суседног Ирака улазила на североисток Сирије.

За конвој је речено да је путовао у близини кључног града Ал Камишли у северној Ал Хасаки, пре него што је кренуо ка селу Тал Тамр, близу административне границе покрајине Ал Рака.

У извештајима се наводи да се конвој састојао од великих камиона који су превозили и логистичку и војну опрему, укључујући оружје које ће вероватно бити дистрибуирано Сиријским демократским снагама (СДФ).

Упркос обећању америчког председника Доналда Трампа да ће смањити број америчких снага у Сирији, оне настављају да одржавају значајно присуство у областима које контролишу Сиријске демократске снаге, а које су источно од реке Еуфрат.

Терористи ОВК убијали Србе, а приштинска власт их новим законом проглашава херојима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА