Најновије

ТЕРОРИСТИ У ШОКУ: Пропао лажни закон о тековинама тзв. ОВК!

У приштинској Скупштини данас није изгласан Нацрт закона о заштити вредности борбе тзв. ОВК, јер је добио подршку само 35 посланика, преноси Косово Онлине.

Приштинска скупштина (Фото: Јутјуб)

Посланици Покрета Самоопредељење и посланици Демократског савеза Косова нису данас гласали за Нацрт закона о заштити ратних вредности тзв. ОВК, преноси Љајми.

Само 35 посланика је гласало за усвајање тог закона, док је један био против.

Сви посланици ДПК присутни на седници гласали су за закон, посланици Алијансе за будућност Косова, НИСМА и посланици несрпских мањина.

Иако су седници присуствовали посланици Самоопредељења и посланици ДСК, они уопште нису учествовали у гласању, блокирајуц́и усвајање закона о заштити ратних вредности тзв. ОВК.

На Нацрт закона замерке су раније изнели и из амбасада САД, Немачке, Швајцарксе као и Канцеларије ЕУ и ОЕБС јер сматрају да се њиме угрожава слобода говора и права грађана.

Председник Србије Александар Вучић је поручио да Закон о заштити вредности борбе тзв. ОВК који приштинске власти планирају да усвоје, представља покушај да се Срби натерају да мисле као Албанци и да буду хапшени уколико говоре другачије.

Иначе Законом се одређује и "институционална и грађанска обавеза за заштиту вредности борбе ОВК", а како се наводи, ко не буде поштовао одредбе, биће кривично гоњен.

Представници Срба на Косову упозорили су раније да их брине најава гласања за Нацрт закона о заштити вредности борбе тзв. ОВК, којим ће им, као што указује и амерички амбасадор, додатно бити ограничена и онако скучена слобода говора на Косову.

Северна Кореја извршила напад на Израел! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА