Најновије

ЛАЗАНСКИ ПРОГОВОРИО О РУСКОЈ ВАКЦИНИ: Амбасадор Србије открива коме се Путин жестоко замерио! (ВИДЕО)

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански гостујући у Новом јутру ТВ Пинк говорио је о руској вакцини против корона вируса, али и недавној аферу око српског извоза оружја у Јерменију.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Лазански је рекао да ако председник Руске Федерације каже да је вакцина створена, тестирана, да је ушла у производњу и да је члан његове породице вакцинисан, ту изјаву треба узети озбиљно.

- Председник Русије не би изашао са таквим ставом у јавност, а да то није тако... Ово је епохално, задужује цело човечанство, а оно што стиже са запада је исполитизовано. Ту има бојазни од конкуренције. Вакцина ће бити доста продавана у иностранству и наравно да фармацеутска индустрија то гледа као удар на њене интересе. Да ли је убрзано створена или не? Русија се већ седам, осам месеци бави питањем вакцине. Ту су укључени не само цивилни, већ и војни институти...То је дуг процес. Треба им одати признање што су овако брзо створили вакцину - казао је Лазански.

Говорећи о епидемији коронавируса Лазански каже да између 150.000 и 200.000 људи Руси дневно тестирају и да веома озбиљно томе приступају, као и да је у Русији број умрлих врло мали у односу на број становника .

Лазански се осврнуо и на недавну аферу у вези са српским извозом оружја у Јерменију.

- У питању је невероватна политизација. Када је извоз оружја у питању, постоје само два критеријума, ако не постоје санкције ЕУ и УН ми можемо коме год хоћемо да извеземо оружје. Постоји препорука ЕУ да се не извози оружје у Јерменију, али то је само препорука. Знате ли колико смо само оружја извезли у Азербејџан. Извоз оружја није никаква тајна, то је најнормалнија ствар у свету. У Јерменију извози и Русија. Неке земље ЕУ извозе наоружање чак и на Косово које није чланица УН. Шта ћемо ту да радимо?! Морате да имате техничку културу, није довољно само знање да бисте то коментарисали. Невероватно ми је да се око тог извоза нашег оружја у Јерменију ствара толико фабрикована афера. Поставља се питање: Да ли постоји забрана? Не. Да ли ће Јерменија то оружје моћи да користи против Србије? Не. Да ли ће то оружје бити коришћено у сврху тероризма? Не. Имали смо исту такву аферу пре много година, да ли је Србија извезла оружје у Јемен. Хрватска компанија нас је тада оптужила за то - закључио је Лазански.

Један политичар у ЦГ има бољи рејтинг од Мила! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА