Најновије

ВУЧИЋЕВА КОНЦЕНТРАЦИОНА ВЛАДА: Кад, како и у чију корист?

Концентрациона Влада коју је као реалну могућност јутрос споменуо Александар Вучић, јесте заправо хет-трик којим би председник Србије поделио одговорност око Косова, спречио кандидатуру Ивице Дачића на председничким изборима и увео Александра Шапића у парламент, осигуравајући на тај начин његову подршку након трке за Београд. Уједно, на овај начин би се опипао и пулс Европе на постојање државе без опозиције.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Док је цела јавност у ишчекивању да коначно сазна да ли ће ико ући у власт са СНС или ће напредњаци управљати државом сами, Вучић је јутрос одиграо на потпуно неочекивану карту и по први пут споменуо концентрациону владу.

“Прва могућност је проста коалиција са једном партијом. Други концепт се односи на неку врсту концентрационе владе и то због ситуације око Косова и Метохије, другог таласа коронавируса који се очекује на јесен и неопходности да се изборимо са проблемима које ствара светска економска криза”, казао је председник Србије и додао да би у том случају имали још једне парламентарне изборе 2022. године.

Шта заправо значи концентрациона Влада већини грађана јесте потпуна непознаница. Шта она представља, које су њене могућности и ограничења и коме заправо одговара, питали смо стручњаке из области политичке аналитике. Програмски директор Цесида Бојан Клачар, каже да се концентрациона Влада уводи из три могућа разлога.

Ово је структура окупационог система у Србији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА