Најновије

КРАЈИШНИК У ТЕШКОМ СТАЊУ: Биће стављен на респиратор

Здравствено стање првог председника Скупштине Републике Српске и хашког осуђеника Момчила Крајишника је тешко и данас ће вероватно морати да буде потпуно стављен на респиратор, рекао је данас директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић.

Момчило Крајишник (Фото: Јутјуб)

Он каже да је Крајишниково стање неизвесно, да има ниске вредности кисеоника и да је тренутно на пасивном респиратору.

То је, према његовим речима, установљено након данашњег конзилијума за лечење најтеже оболелих пацијената од инфекције корона вирусом, преносе Независне.

"Незахвално је говорити о прогнозама. Крајишник има сву потребну негу и нема потребе да се игде шаље на лечење јер имамо добру Клинику за интензивну медицину", рекао је Ђајић.

Он је подсетио да је Крајишник синоћ примљен на Клинику интензивне медицине УКЦ-а Републике Српске због инфекције вируса корона и обостране упале плућа.

Крајишник је ухапшен 2000. године по потерници Хашког трибунала, где му је 27. септембра 2006. изречена пресуда за истребљење, убиства, прогоне на политичкој, расној или верској основи, депортације и нечовечно поступање као и злочине против човјечности, али не и за геноцид.

Осуђен је на 20 година затвора, али је на слободи од 30. августа 2013. године, јер је одслужио две трећине казне, подсећа Кликс.

Одакле прете вехабије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лице нације: Момчило Крајишник

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА