Најновије

"ДА ПОЗДРАВИМО ПЕНКАЛО!" Протест испред РТС због гостовања Вучића (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић гостује вечерас на Радио телевизији Србије, а тим поводом неколико десетина грађана се окупило испред РТС како би изразили незадовољство политиком коју води први човек државе.

Протест испред РТС-а. (Фото: Фејсбук видео)

Окупљени грађани кажу да су ту због, како кажу, понижења које је председник Србије доживео у Вашингтону, због тога што се не ослања на стручњаке приликом потписивања споразума, због злоупотребе короне и моћи у борби против политичких неистомишљеника. Протест се поделио у две групе, након што је дошла група која подржава гостовање председника Вучића. Након вербалне расправе, организатори су затражили да се се одвоје од грађана који протестују.

“Мука ми је од свега, згађен сам ситуацијом у земљи. Нисам осуђиван, немам прекршај, од државе нисам добио ништа. Имам 31 годину и јако сам огорчен и љут. Говорим енглески и руски језик и спремам кофере да напустим земљу”, рекао је Немања Богдановић, један од организатора, који је позвао грађане преко Фејсбука да дођу на протест.

Међу грађанима, екипа портала Нова.рс затекла је лидера Демократске странке, Зорана Лутовца, који је рекао да споразум из Вашингтона једино иде у прилог кампањи за председничке изборе у САД.

“Тај документ је прилично противречан сам по себи, јер су у њему многе одредбе који нису у сагласности са самим називом и предметом документа. Мало је нових ствари у том споразуму”, рекао је Лутовац.

Како сазнајемо, протесни скуп испред РТС организовала је група грађана “Чувари ватре”, а окупљање је почело у 19 часова. Како јављају репортери Нова.рс, Абардарева улица је блокирана, где је споредни улаз у зграду РТС, како грађани не би имали приступ том делу зграде државне телевизије.

Већи део грађана Вучића дочекује испред главног улаза у Таковској улици, међутим има и оних који су се окупили испред улаза у Абардаревој улици.

Гостовање Вучића на Радио телевизији Србије следи након састанка у Белој кући и потписивања споразума о нормализацији економских односа између Београда и Приштине. Очекује се да ће Косово, односно потписани споразум у Вашингтону, бити главна тема вечерашњег обраћања Вучића на државној телевизији.

"Непристојна понуда" шефа Си-Ен-Ена Доналду Трампу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА