Најновије

ТРАМП, ПУТИН ИЛИ СИ? Коме обични људи у свету више верују?

Људи у неколико држава савезница САД запрепашћени су начином на који је председник Доналд Трамп решавао кризу коју је изазвао корона вирус и сматрају да му се може мање веровати него осталим светским лидерима, укључујући руског председника Владимира Путина и кинеског председника Си Ђинпинга, наводи се у истраживању Истраживацког центра Пју.

Путин и Си (Фото: Kremlin.ru)

Наклоност према САД у Великој Британији, Канади, Француској, Јапану и Аустралији најнижа је у последње две деценије, показало је истраживање, преноси CNN .

Трампов лични рејтинг додатно је опао у годишњем индексу, а испитаници у Великој Британији, Шпанији, Француској и Немачкој су му дали оцене упоредиве са најнижим тачкама мандата бившег председника Џорџа Буша и знатно испод највишег нивоа администрације Барака Обаме.

Истовремено, грађани у свих 13 главних анкетираних земаља сматрали су да је амерички одговор на пандемију Covid -19 гори од одговора Кине, Светске здравствене организације, ЕУ или њихових властитих влада.

Пју је спровео истраживање у 13 најважнијих међународних партнера Сједињених Америчких Држава.

За овај извештај користио је телефонске интервјуе са више од 13.000 одраслих особа у Аустралији, Белгији, Канади, Данској, Француској, Немачкој, Италији, Јапану, Холандији, Јужној Кореји, Шпанији, Шведској и Великој Британији.

Мање од једног од шест испитаника сматрало је да су Сједињене Америчке Државе добро одговориле на појаву епидемије корона вируса, док је већина људи у већини земаља навела да су то учиниле веома лоше.

Мање од једног од пет испитаника у Канади и западној Европи веровало је Трампу да чини праву ствар у међународним пословима.

У Белгији, Данској, Француској и Немачкој, око једне од 10 особа изјавило је да има поверења у Трампа.

Ангела Меркел и Емануел Макрон имају далеко повољнији рејтинг, док Трамп има нижи рејтинг од председника Русије и Кине Владимира Путина или Си Ђинпинга.

Зашто је Русија повукла снаге са белоруске границе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА