Најновије

РУСИЈА ДОКАЗАЛА СВОЈУ ВОЈНУ МОЋ! ПУТИН ИЗЈАВИО: "Данас поседујемо најнапредније наоружање!" (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин данас је изјавио да први пут у својој модерној историји Русија поседује најнапредније типове наоружања који могу да је заштите од било каквих спољних напада.

Руска ракета (Фото: mil.ru)

У честитки запосленима и некадашњим радницима наменске индустрије поводом Дана оружара Русије, Путин је рекао да је то оружје вишеструко надмоћније од свих постојећих по јачини, снази, брзини и прецизности, наводи ТАС С.

- Нико у свету нема такво наоружање, или барем не за сада - рекао је Путин.

Најавио

Путин је рекао крајем новембра прошле године да ново руско оружје неће имати конкуренцију у свету, али и да Русија неће никоме претити њиме.

Он је тада навео да ниједна друга држава нема надзвучна, ласерска и друга оружја нове генерације која је руска војска наручила. Према његовим речима, нови оружани системи праве се искључиво "како би се омогућила сигурност Русије од нових претњи", а Москва ће и даље радити на контроли наоружања.

Путин је 2018. најавио читав низ типова новог оружја, укључујући надзвучну једрилицу, нуклеарни подводни дрон и крстареће ракете на нуклеарни погон.

Највећу пажњу поклонио је хиперзвучној ракети "Циркон", која је у стању да лети брзином од девет махова. Ракета Циркон тешка је око пет тона и може да лети и до шест пута брже од звука.

Она би, према прорачунима, требало да досегне брзину од 7.400 километара на час, тј. да растојање од 250 километара прелази за само два и по минута, брже од снајперског метка – а то је толико брзо да је чини готово "недодирљивом" за конвенционалну технологију одбране, пренели су раније медији.

Раније је приказан руски нуклеарни минобацач 2С4 Тулипан. Калибар минобацача 2С4 Тулипан оружја чини га најмоц́нијим те врсте. На снимку се приказује како војници бацају гранате током вежбе у области Тамбов у западној Русији.

Белоруска полиција разбила терористичку групу у рејону Могиљова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг/Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА