Најновије

ПЛЕНКОВИЋ: Треба ревидирати Дејтонски споразум

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је да Хрватска сматра да треба ревидирати Дејтонски споразум и у онлајн говору на 75. Генералној скупштини Уједињених нација рекао да се Западни Балкан променио набоље, али и да неки проблеми остају и заслужују пуну пажњу.

Андреј Пленковић (Фото: gov.hr)

Пленковић је позвао на пуну равноправност Хрвата као конститутивног народа у Босни и Херцеговини и доношење одговарајућег изборног закона, који би спречио изборне инжењеринге.

Он је оценио да је искрено помирење кључно за стабилност регије, а да се то може градити само на истини и засновано на чињеницама, заједно са проналаском несталих и правдом за све жртве.

Пленковић је током обраћања позвао и на реформу УН, истакавши да су овогодишње кризе показале да је мултилатерализам потребнији него икад.

Он је рекао да кризе, попут пандемије корона вируса, не смеју довести до „изолационизма у међународној заједници“, него подстаћи спремност на сарадњу „у правом духу солидарности и међусобне подршке“,и да ниједна организација није у бољем положају да то учини од Уједињених нација, преноси Радио Слободна Европа.

Руски и сиријска ратна авијација у муњевитом нападу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА