Најновије

"Да држава није разваљена, функционери би о сваком динару народних пара полагали рачуне!"

Да држава није разваљена и да постоји, јавни функционери би морали да полажу рачуне грађанима који их финансирају, али и да одговарају у случају злоупотребе функције када долазе до поверљивих информација и података о новинарима који се критички односе према власти, као у случају Горана Весића који је од Паркинг сервиса добио податке о Ивану Ивановићу, или Александра Вулина који је дошао до преписке између уредника Недељника Вељка Лалића и бившег министра одбране Драгана Шутановца - сматрају гости Утиска недеље главни и одговорни уредник "НИН-а" Милан Ћулибрт, водитељ Иван Ивановић и професор Факултета драмских умнетности Небојша Ромчевић.

Влада Србије (Фото: srbija.gov)

Професор Ромчевић је рекао да је добро да Весић има више времена да напада оне који критички говоре о њему и власти.

- Нека Весић што више времена потроши на нападање мене и других, остаће му мање времена да уништава Београд. Све је допуштено. Све је везано за количину подамничког одавања почасти вођи - рекао је Ромчевић.

Према његовим речима, није проблем у промени уверења, већ у начину на који се она дешава.

- Сваки пут када промене политичка уверења спремни су да убијају оне који другачије мисле. Није проблем у промени уверења, већ што не презају да се суочавају са сваким ко критикује. Сви су везали цео свој животни пут за једну особу и ништа им друго не преостаје него да је бране до последње капи. Ја према њима осећам сажаљење јер немају право на сопствнеи став - додао је истичући да грађани који не желе да се успротиве више немају оправдање.

- Необавештеност више не може бити алиби ни за шта. Уморан сам колико се стидим у своје и име грађана који немају порблем да су им уста и уши запушени и да то трпе зарад елементарног намиривања потреба. Ја сам много гори него што је писање за РТС.

Водитељ Иван Ивановић рекао је да га не занима Горан Весић, већ државни службеник, као и то да би волео да Весић објавио снимак његовог разговора са председником Странке слободе и правде Драганом Ђиласом који га је против правно присвојио.

- Држава је разваљена и не постоји. Нико од нас не доживљава трагично што Весић говори. Ми овде не треба да посматрамо Горана Весића него државног службеника. Молим бога да Весић пусти снимак разговора са Ђиласом. Ја сам питао како летује у комплексу за милион евра, носи сако од 1000 евра и наочаре од 500 евра. Ради се о злоупотреби положаја тражењем информација од Паркинг сервиса. У нормалним земљама на такво питање одговорни политичари одговарају на таква питања, а он пребира шта ја имам - рекао је Ивановић.

Азербејџан напада турским дроновима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА