Најновије

СЕВАЈУ ВАРНИЦЕ ИЗМЕЂУ НЕМАЧКЕ И РУСИЈЕ! Москва послала оштру поруку Берлину! Иза свега стоји Вашингтон?

Берлин би могао да изгуби део свог економског суверенитета користећи инцидент око Наваљног да би избегао америчке санкције због пројекта Северни ток 2, рекао је данас новинарима председник Одбора за спољне послове руске Думе Леонид Слуцки, коментаришући изјаве немачке канцеларке Ангеле Меркел.

Владимир Путин и Ангела Меркел (Фото: ria.ru)

"Позиви немачке канцеларке Ангела Меркел на разјашњење инцидента око блогера Наваљног изгледају посебно цинично с обзиром на то да су немачке власти у ствари одбиле да одговоре на захтеве Русије. Уместо закључака немачких лекара и даље слушамо оптужбе и ултиматуме", истакао је Слуцки, пренео је ТАСС.

Према његовим речима, постаје све јасније да постоје неке снаге које стоје иза ситуације која окружује руског блогера и које пре свега желе да утичу на будућност пројекта Северни ток 2.

Немачка канцеларка Ангела Меркел слуцај руског блогера Алексеја Наваљног посматра као питање које треба решавати глобално, а не само између Немачке и Русије.

"Ово није билатерални случај, већ злочин који се догодио на руској територији и који крши Конвенцију о хемијском оружју, што га, такође, чини међународним питањем", рекла је немачка канцеларка у Бундестагу током расправе о савезном буџету за наредну годину.

"Сачекаћемо резултате из OPCW (Организације за забрању хемијског оружја), а затим ћемо разговарати о неопходном одговору унутар Европске уније", поручила је Меркелова.

"Позвали смо Русију, а то чиним поново и данас - да спроведе свеобухватну и транспарентну истрагу о нападу", рекла је она и додала да ће се Немачка придржавати одређених принципа у односима са Русијом.

Макрон ударио на Ердогана и послао му оштру поруку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА