Најновије

ПУШКЕ, ФАНТОМКЕ, И НА УЛИЦЕ! Избила оружана побуна у САД! Паравојска наоружана до зуба преузела контролу над улицама! (ВИДЕО)

Пушке, панцири и црне униформе део су опреме наоружане паравојна формација сачињене од Афроамериканаца, која је марширала током протеста у америчком граду Лафајету у Луизијани.

Паравојна формација NFAC. (Фото: Твитер видео)

Афроамеричка милиција из групе која се назива „Не за......ј се са нама“ (NFAC) окупила се у том граду како би демонстрирала против полицијског насиља. Протест у Лафајету, са парадом наоружане групе, долази усред растућих расних тензија у САД, пише РТ.

Неколико стотина припадника NFAC-а, обучени у црне униформе, многи са војним пушкама, панцирима и другом војном опремом, марширали су америчким градом како би изразили протест због убиства Трејфорда Пелерина, Афроамериканца, у том граду у августу.

Један од разлога протеста је и што им је један конгресмен из Луизијане претио на Фејсбуку.

Вођа NFAC-а, који се представља као Велемајстор Џеј одржао је и говор, у ком се осврнуо на слоган Доналда Трампа „Учинимо Америку великом опет“.

„Тај слоган се не односи на нас Афроамериканце. Не могу да се сетим времена када је нама у овој земљи било добро“, рекао је он, на пта су му окупљени узвратили скандирањем „црна моћ“.

Марш се завршио мирно, али је један од учесника ухапшен пошто је случајно пуцао из свог оружја. Из NFAC-а су навели да та особа није члан њихове организације.

Како се Трамп тако брзо опоравио од короне? Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА