Најновије

ТАЛИБАНИ НАВИЈАЈУ НА АМЕРИЧКИМ ИЗБОРИМА: Ево кога желе да виде као председника САД

Вест о Трамповој инфекцији вирусом корона изазвала је забринутост авганистанских милитаната.

Талибани (Фото: Јутјуб)

Портпарол Талибана  Забиулах Муџахид подржао је кандидатуру америчког председника Доналда Трампа на предстојећим председничким изборима, преноси амерички телевизијски канал CBC News

„Надамо се да ће победити на изборима и окончати америчко војно присуство у Авганистану“, рекао је Муџахид у телефонском интервјуу за тај канал.

Гласноговорник милитантнe групe приметио је да, иако амерички председник остатку света може изгледати смешно, он је мудар човек за Tалибане. Такође је рекао да су припадници тог покрета били веома забринути када су сазнали да је Трамп заражен вирусом корона.

Истовремено, портпарол Трамповог седишта рекао је за CBC News да амерички лидер одбија да пружи подршку Талибанима, а Талибани треба да знају да ће Трамп увек бранити америчке интересе на било који начин који је потребан.

Подсећамо, 29. фебруара 2020. године САД и Талибани потписали су споразум о покретању мировног процеса у Авганистану. Као део споразума, Сједињене Државе су почеле да смањују војни контингент у тој земљи.

На који сукоб подсећа рат у Нагорно-Карабаху, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА