Најновије

ЧОВИЋ: Бакир је некоректан; БиХ, Хрватска, Црна Гора и Србија да буду прави суседи

Заменик председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић изјавио је данас да је његова посета Београду договорена на састанку Колегијума Дома народа, на којем су били Бакир Изетбеговић и Никола Шпирић.

Драган Човић Фото: Јутјуб)

Човић је рекао да су због тога некоректни Изетбеговићеви коментари његовог и састанка српског члана Председништва БиХ Милорада Човића са председником Србије Александром Вучићем јуче у Београду.

"Али, без обзира на то, ја сам се са Вучићем могао састати на некој дестинацији, не као представник власти, већ као представник политичке опције којој припадам. Али, била је најважнија намера", рекао је новинарима у Тузли Човић, који је и председник ХДЗ-а БиХ.

Човић је поручио да ће гласно говорити о томе како би БиХ требала бити организована, а не како би то неко други желео.

"Моја мера организованости је Устав БиХ и ништа више од тога", истакао је Човић.

Према његовим речима, бенефити јучерашњег састанка са Вучићем су велики.

"Толико смо ствари спустили на земљу и себи олакшали. Нама је заједничко да желимо европски пут. За разлику од нас, Вучић може отићи на сваку светску дестинацију, и иде. Састаје се с председником САД, не тако давно с председником Француске, канцеларком Меркел... Није свеједно шта ће Вучић рећи о БиХ", нагласио је Човић.

Он је оценио да се БиХ мора концентрисати на суседство.

"Наша три суседа су основа наше унутрашње стабилности. Ако то потцијенимо, имамо озбиљних проблема. Верујем да је и ово један од начина комуникације", рекао је Човић и додао да не треба допустити да прођу година или две да се "попуњавају рупе у комуникацији".

"Желим да Хрватска, Црна Гора и Србија буду прави суседи и да дођемо сви тамо где је Хрватска већ извесно време. Морамо испунити много ствари да бисмо догодине добили кандидатски статус за ЕУ, а сигурно то не можемо остварити без наших пријатеља", закључио је Човић, који је у Тузли боравио поводом обележавања 30 година деловања ХДЗ-а на том подручју.

Зашто је Србија захвална Украјини, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Глас Српске

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА