Најновије

"РАСТУРИЋУ ИХ МАЉЕМ У ГЛАВУ!" Да ли је ово речник једног председника?

Ко сте ви бандо мафијашка да рекетирате? Ко вам је дао право за то? То не сме нико. Неко се супротстави, па не зна како ће да се заврши. Е сад ћемо да видимо како ће да се заврши и да видимо да ли сте јачи од државе. Трудићу се да ту банду растуримо директним ударцима у главу. Маљем у главу - поручио је председник Србије Александар Вучић, а његово обраћање су објавиле све телевизије са националном фреквенцијом.

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

Вучић је већ неколико пута објављивао рат мафији и хулиганима, "обрачунавао се са њима", међутим, речи које је користио просто више приличе мафијашу, него председнику државе. Да ли је реално да је јавност Србије синоћ у обраћању уживо, које су пренеле све телевизије са националном фреквенцијом, слушала овакав речник?

У каквој Србији ми то живимо?

На председникове претње, иако ни оне не приличе било коме ко је на некој јавној функцији, а нарочито не председнику једне државе који представља народ, навикли смо, међутим, на овако тешке речи тешко да ће ико ко жели здраву земљу моћи да се навикне. Икад! 

Вучићева слаба страна су очигледно криминал и корупција, јер ако се подсетимо, СНС од самог доласка на власт упорно прича да ће да се "обрачуна" управо са криминалом и корупцијом. Међутим, од тог обећања до данас дошли смо до чињенице да су управо криминал и корупција кључне тачке које коче преговоре за улазак Србије у Европску унију. 

Не треба заборавити да је управо борба против корупције основни предуслов за приступање Србије, као земље кандидата.

Иако је Влада Србије поставила као задатак "нулту толеранцију" на корупцију, према извештају Европске комисије о Србији за 2019. годину "корупција је свеприсутна у многим сферама и наставља да забрињава".

- Потребна је снажна политичка воља како би се проблем корупције решио на делотворан начин, као и снажан одговор тужилаштва и судства на случајеве високе корупције. Србија треба нарочито да: побољша конкретне резултате када је реч о истрагама, оптужницама и правоснажним пресудама у случајевима високе корупције, укључујући заплену и одузимање имовине стечене криминалом; примени закон који се односи на Агенцију за борбу против корупције и усклади га са европском праксом, међународним споразумима и препорукама тела Савета Европе за борбу против корупције (ГРЕЦО), како би се ојачала улога Агенције као кључне институције за делотворнију борбу против корупције; изврши процену досадашњег утицаја анти-корупцијске политике како би се усвојила нова амбициозна стратегија и акциони план.

Имајући све ове чињенице у виду, тешко да ће Европска унија истолерисати борбу против корупције и криминала "маљем у главу". 

Рањен цивил у нападу ракетама са јерменске територије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА