Најновије

ВУЧИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ШОКИРА: Примићу прву вакцину која дође у Србију!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће примити прву вакцину против корона вируса која дође у Србију, без озбира ко буде њен произвођач.

Александар вучић (Фото: predsednik.rs)

“Ја ћу примити прву вакцину која буде дошла у Србију, да би људи могли да виде колико верујемо у то и колико је важно. Ја ћу да примим од првог произвођача, ко год то да буде, Ана (Брнабић) ће да прими од другог, неко трећи од трећег, свеједно нам је. Важно нам је да људи могу да приме вакцину, да можемо да обезбедимо сигурност и здравље за наше грађане”, рекао је Вучић.

Он је навео да ће вакцина бити бесплатна и да ће је прво, сасвим сигурно, добити медицински радници, као обавезну, јер су они најизложенији, затим полиција и војска, а потом и сви остали.

Вучић је рекао да се у наредних неколико дана очекује потписивање уговора за вакцину Фрајзер- Биотекаом, што је америчко-немачка копродукција, наводећи да су они завршили испитивања.

“Ми смо потписали све, тражили смо убрзање испоруке, али нисмо успели, очигледно је велика глад за вакцином у свету”, рекао је Вучић.

Он је навео да би до марта требало да буде испоручено 350.000 вакцина, што је довољно тек да се покрије здравствени систем и већим делом полицију и војску.

Он је навео да зато држава мора да проба да пре Нове године набави вакцине са друге стране, како бисе помогло пре свега најугроженијима.

Руски авиони извели застрашујуће бомбардовање! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА