Најновије

ЏИХАДИСТИ КРЕНУЛИ У НАПАД, РУСИ УЗВРАТИЛИ! Не смирује се ситуација на фронту!

Исламска држава успева да делује из великог броја пећина што им омогућава да избегну хватање и откривање.

Руска војска у Сирији. (Фото: Јутјуб)

Исламска држава (ИД) наставила је ове седмице тешке нападе на Сиријску арапску војску (САА), гађајући низ локација између Хаме, Ал-Раке и Хомс области.

Према теренском извештају из Хаме, ћелије Исламске државе гађале су неколико локација између подручја Итрије и Ал-Са'на, што је натерало Сиријску арапску војску (САА) да пребаци појачање на овај фронт како би угушила терористичку активност.

Ове акције Исламске државе резултирале су неколицином жртава унутар редова сиријске војске, јер бомбардовање и брзи напади трају само кратак период пре него што терористи поново нестану у огромној пустињској регији централне Сирије.

Да би се бориле против активности Исламске државе, руске ваздушне снаге покренуле су велики број удара на провинције Хама, Ал-Рака и Хомс, погађајући циљеве унутар ових области да би ослабиле ћелије терористичке групе.

Извор из сиријске војске истакао је да су многе од ових ћелија Исламске државе успевале да делују из великог броја пећина у регији Бадија Ал-Шам, што им омогућава да избегну хватање и откривање.

Међутим, извор је истакао да руски извиђачки авиони повећавају летове изнад овог пустињског региона како би надзирали терористичке активности и кретања.

УРА хоће све безбедносне секторе за себе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА