Најновије

ДА БОГ ДА ТЕ ВУЧИЋ ПОДРЖАО! Нова клетва америчких политичара (ВИДЕО)

“Дабогда те подржао Вучић пред изборе”, клетва је која би након трке за председника Сједињених Америчких Држава могла да се одомаћи међу тамошњим политичарима. Већ други пут у четири године шеф српске државе је “омануо” у избору свог фаворита за председника САД, те је након Хилари Клинтон измалерисао и “великог пријатеља Србије” Доналда Трампа.

Александар Вучић. (Фото: Председништво Србије)

На питање новинара РТС пре четири године, због чега је подржао Хилари Клинтон у председничкој трци, Вучић је једноставно одговорио – “Зато што сам паметан”.

“Шта ћемо случајно ако победи Хилари Клинтон, хоћете да искључите ту могућност? Је л’ треба да водим земљу и да Америка води политику против Србије овде”, упитао је тада премијер Србије збуњеног новинара РТС.

Епилог је био поражавајући. Фавориткиња паметног Вучића није победила на председничким изборима, али како би се исправила штета, медији блиски Вучићу су преко ноћи доделили Трампу српско држављанство. “Трампе Србине”, писало је на билбордима који су славили победу противкандидата Хилари Клинтон, чиме је Београд постао европски град у којем се највише славила победа некадашње ријалити звезде.

И ту почиње љубав председника Србије и уопштено српске власти према Доналду Трампу. Пред трку за нови мандат, председник Америке добио је Газиводе на Косову, које су тамошњи Срби прекрстили у “Трампово језеро”, док је Вашингтоски споразум који је Вучић потписао са Хотијем у слободном тумачењу Доналда Трампа окарактерисано као спречавање рата који је трајао преко 400 година.

“Знате, ја сам номинован за Нобелову награду за мир, и то из различитих разлога…На пример, Косово и Србија. Али , само мало, зар нису они стално у рату, зар се не убијају? Рекао сам им “нема бизниса док не престанете да се убијате међусобно”. И знате шта? требало им је 20 минута, а убијали су се 40 година, мислим да ратују 400 година, али после 20 минута у Овалној соби они су се грлили и љубили”, рекао је председник САД на митингу у Небраски.

Да подршка из Србије неће изостати, потврдио је извештај америчке агенције АП која је пренела како је председник Србије један од ретких председника у Европи који коментарише протесте у Америци и који је пружио отворену подршку Доналду Трампу.

“Председник Србије каже да се председник Доналд Трамп суочава с озбиљним и тешким непријатељем док покушава да обузда масовне протесте због насилне смрти Џорџа Флојда”, писало је између осталог у извештају АП.

“Први пут ћу ово да изговорим. Уколико би се догодило да Доналд Трамп добије други мандат, не верујем у велике промене америчке политике, али верујем у мале промене у америчкој политици, што би за Србију било од огромног значаја”, рекао је Вучић истог месеца за Курир.

У првим данима спетмебра, Вучић је продубио своје односе са Трампом. После дружења у Вашингтону, Трамп му је поклонио кључеве од Беле куће, а Вучић је узвратио златником Народне банке Србије са ликом Николе Тесле. Након повртка из Америке, шеф српске државе је истакао како се његов амерички колега суочава са прљавом кампањом, али да је, упркос томе, уверен да ће победити на америчким изборима.

“Трамп је у овом тренутку у заостатку, али вратио се значајно и видећемо како ће да буде до краја кампање. Ако бих говорио не само о предковид периоду, у којем је Трамп био изузетно успешан, већ више о будућности Америке, уверен сам да ће да победи на изборима “, истакао је Вучић гостујући на државној телевизији, да би затим додао:

“Веч пред састанак у Вашингтону имао сам прилику да на ЕСПН-у гледам НБА лигу. Онда, усред утакмице имате агресивну кампању, где се позива да људи “гласају или умру”. То је било страшно, нема то никакве везе са политиком, нисам то могао да гледам, па сам пребацио на хокеј. Играли су Ванкувер и Вегас, који је победио са 2:0. Тамо барем није било политике” згрозио се Вучић због “прљаве кампање” која се води против Трампа.

Подршка председника Вучића на крају није помогла Трампу да победи Џоа Бајдена у трци за председника САД. Још једном се његова прогноза показала погрешном, али остаје нада да ће се Бајден сетити опакана из Скадарлије које му је даровао Вучић и да му неће замерити то што је подржао Трампа. Па ком опанци, ком златници.

Напредњаци ударили на Дачића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА