Најновије

ПАКАО НА ФРОНТУ! Асадови тигрови у крвавом обрачуну са џихадистима!

Број погинулих у недавном нападу Исламске Државе на источни Хомс попео се на 21 војника и провладиних бораца, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Сиријска војска. (Фото: Сана)

Напад је изведен 11. новембра. Терористичка група је упала у три базе Сиријске арапске војске (САА) и Националних одбрамбених снага које се налазе северно од града ал-Сукне.

Напад је започет из пустиње Хомс која се налази између источног Хомса и западног Деир ез Зора. Пустиња је главно упориште ИД-а у централној Сирији. Ту се крије на стотине терориста.

Пре напада, терористи ИД-а гађали су камион за снабдевање САА у близини ал-Сукне, наводи се у извештају који је 12. новембра објавила новинска агенција блиска ИД-у "Амак".

Терористи ИД-а редовно изводе нападе из пустиње Хомс. Дана 10. новембра, терористи су отели и погубили цивила по имену Машхур ал-Гадан у јужном делу Деир ез Зора након што су га оптужили за шпијунирање за Сиријску обавештајну службу.

САА и њени савезници тек треба да пронађу ефикасну стратегију за сузбијање растуц́е претње ИД-а у централном делу земље. Терористичка група убрзано ради на ширењу свог утицаја тамо.

Објављено колико је Јермена и Азера погинуло у борбама за Карабах! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА