Најновије

СИРИЈСКА ПЛЕМЕНА УСТАЛА ПРОТИВ НЕПРИЈАТЕЉА! Позив на општенародни отпор против америчког и турског агресора!

У недељу је сиријско арапско племе одржало састанак у губернији Ал-Хасака, јер је имало за циљ зближавање редова и удруживање снага између компонената друштва како би протерали све војске које су окупирале сиријску регију Џазира и наставили народни отпор.

Америчка војска у Сирији. (Фото: Јутјуб)

Према извештајима, племена Таји одржали су састанак у граду Џармуз, који се налази у близини великог града Ал Камишли на северу Ал Хасаке.

Током састанка, племена Таји подигли су заставу Сиријске Арапске Републике, истичући притом да је Сиријска арапска војска (САА) једини легитимни ентитет у земљи.

Такође су изразили захвалност руским оружаним снагама на помоћи Сиријској Арапској Републици у њиховој борби против терористичких група.

Племена су се сложила да се народни отпор против америчких и турских снага мора наставити све док не напусте земљу, посебно регион Ал Џазира, који се налази источно од Еуфрата.

Овај састанак долази само два месеца након што се племе Ал Акидат сукобило са Сиријским демократским снагама (СДФ) које подржавају САД у источном делу Дејир Ез Зора.

Амерички војници из Сирије иду у ову земљу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА