Најновије

ВУЧИЋ: Председник Србије не треба да говори на сахрани патријарха! (ВИДЕО)

"Није било место Борису Тадићу да тражи директан пренос, па да он учествује у изношењу ковчега, то раде српске владике. Није му било место на седници Синода, није му било место ни да говори после васељенског патријарха. Сви државни органи су морали да учине све да то буде организовано на најбољи начин, а он (Тадић) да се не појави нигде осим поред одра патријарха српског господина Павла и да пошаље саопштење чим је наступила смрт. После тога му више нигде није било место", говорио је Александар Вучић 2009. године после смрти патријарха Павла, када је оштро осудио саморекламирање тадашњег председника Србије јер је говорио на сахрани.

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

А затим је још додао:

– Кажем да сви ми који имамо другачије политичке емоције, а који волимо патријарха српског господина Павла, јуче смо били на опелу испред Храма Светог Саве. Остали смо чак и кад је Борис Тадић говорио, иако смо мислили да му ту није место, из поштовања према Његовој светости патријарху српском. Знате ли колико се људи загледало? Само су се људи загледали, никоме није било пријатно, чак ни вашим присталицама. И сви су мислили да томе није место – поручио је Вучић обраћајући се Јелени Триван, тадашњој високој функционерки Демократске странке, која је од тада још више напредовала код Вучића преласком у СНС.

Да подсетимо, Вучић се те 2009. године клео и у поштење, уз свакодневно обећање да ће да ухапси највећег лопова Динкића (одмах га поставио за свог економског саветника о трошку народа Србије), све тајкуне на челу са Мишковићем и „жуте лопове“ оличене у његовим најближим сарадницима Малом, Весићу…

Као опозиционар није се „скидао“ ни са режимских телевизија (РТС је у другом Дневнику имао велике извештаје о протестима тада опозиционе СНС),  а често је гостовао и на Б92, Пинку…

Сада 11 година касније, Вучић ће на сахрани патријарха Иринеја вероватно да одржи много дужи говор од Тадића на сахрани патријарха Павла, пошто му већ нису дали да говори на сахрани митрополита Амфилохија (кога су његови медији вређали). Од политичара је планирано да говори и  Милорад Додик.

Милитанти тврде да су ликвидирали руске војнике! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА