Најновије

ДЕЈТОН ИЗМЕНИЛИ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИЦИ У БиХ? "Промена тог документа је корак назад"

Мате Гранић, некада шеф хрватске дипломатије и актуелни специјални саветник хрватског премијера, каже да је задовољан миром који је донео Дејтонски мировни споразум

Потписивање мировног споразума у Дејтону. (Фото: Јутјуб)

Није задовољан променом тог документа до којих је дошло одлукама високих представника које су, како је оценио, корак назад.

Гранић је рекао да Хрватска никада не би потписала Дејтонски мирови споразум да је у том тренутку могло да се предвиди шта ће се догодити када је реч о избору хрватског члана Председништва БиХ.

- То је ствар коју треба решити да би се ишло даље - поручио је Гранић, који примедбу има и на непоштовање одлука Уставног суда БиХ и Суда за људска права Савета Европе.

Гранић, који је био преговарац у поступку доношења Дејтонског споразума, каже да се у БиХ представник хрватског народа не бира на начин који није договорен.

- Другим речима, представник хрватског народа није изабран на онај начин који смо договорили и не представља базичне интересе хрватског народа. Наш је интерес да помогнемо да представници три народа дођу до решења. Ако хрватски легитимни представници кажу да их (Жељко) Комшић не представља и да је изабран са гласовима другог народа онда се та ствар не може скривати и мора се рећи истина. Мислим да ће ова истина убрзати доношење одлуке о Изборном закону - рекао је Гранић.

Истиче да Жељко Комшић не представља интересе хрватског народа и то се, каже, мора променити.

Русија своје јужне границе претвара у непробојни зид за туђе авионе и дронове! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА