Најновије

СКАНДАЛ! ЗА КОРОНА ЖУРКЕ ПО СРБИЈИ ДАЈУ И ДО 500 ЕВРА: Ноћни провод се из клубова преселио у штрек куће и викендице

Разна славља и окупљања уз музику су већ месецима на црном списку Кризног штаба, али упркос томе од њих се и даље не одустаје, па чак и након што је Комунална милиција кренула у контроле и прекинула неколико сличних журки.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Ограничавање радног времена кафића и забрана окупљања више од петоро људи, како преноси "Политика", равноправног противника нашли су у домишљатости младих жељних забаве који и поред максимално смањених могућности за излазак и провод, ипак проналазе начин да певају, играју и пију до зоре.

Најновије епидемиолошке мере показале су се за оне најупорније као недовољно моћне јер су се журке из угоститељских објеката само изместиле у приватне куће или станове. То је, иако против свих мера, апела и препорука, пружило прилику власницима туристичког смештаја, којима ове сезоне посао мирује, да зараде бар издавањем простора "на дан", односно на ноћ.

- Комшиница на Звездари има две куће и једну од њих иначе издаје туристима, али у последње време изгледа да је променила принцип рада. Пре неколико ноћи ту се окупила гомила тинејџера и цело суседство се орило до зоре. Ујутро смо их видели како износе гајбе са флашама попијеног пива, што значи да нико од комшија упркос галами није позвао Комуналну милицију. Наши људи не пријављују ни насиље у породици, тешко је очекивати да ће "тужакати" због журки - рекла је суграђанка Даница М.

Да бившу очеву радионицу и доскора локал за издавање почне да уступа другарима за прославу рођендана и других догађаја, једном младићу са Палилуле је пала сасвим случајно.

- Моја девојка је размишљала где би могла да прослави рођендан пре пар месеци, када су локали још били отворени до 23 сата. Прво смо мислили да изађемо негде, па после затварања смислимо где ћемо... Онда сам се сетио да би све лепо могло да се организује у "просторији" без гледања на сат - каже он и додаје да се на журку комшије нису жалиле јер су водили рачуна да музика не буде прегласна.

Како каже, не узима новац пријатељима, али им је радионица увек на располагању, а и сам често организује седељке и забаве.

- Углавном се окупљамо у становима који се издају на дан. Сви моји другари тако раде, а исто је и кад неко други прави журку па нас зове. Реч је о становима који су обично у центру града, а пошто у њима нико иначе не живи, то једно вече комшије некако и толеришу. Ту се ипак иде на ризик јер никад не знаш коме ће пасти на памет да позове Комуналну милицију - испричао је Никола.

Цене за закуп оваквих просторија су разнолике, зависно од опремљености стана. Пошто је реч о младим људима и не тражи се луксуз, за једно вече цена издавања се креће од 20 до 50 евра.

- Журка траје док траје закуп стана, али обично креће да се "растура" мало раније како бисмо у стану све стигли да вратимо на место, како је било и пре нашег доласка - испричао је за "Политику" овај младић.

Престоничке агенције које се баве издавањем станова и апартмана на дан тврде да овакве журке нису дозвољене, на интернету је такође тешко пронаћи оне који се отворено оглашавају за журке у доба короне. До њих се обично долази путем личних препорука.

Пунолетства и сличне журке сада се праве у викендицама на периферији, у крајевима у које комуналци не залазе, а нема много комшија који би се жалили на буку. Простор за ноћне прославе, ипак, може се наћи и у самом граду. Реч је о много луксузнијем смештају. Он није за обичне журке, већ за оне са значајнијим поводом и дубљим џепом.

- Имамо један апартман за 25 људи који издајемо за прославе, а цена је 500 евра за ноћење. За такве скупове се издаје од 20.00 до 4.00. Он се налази на Новом Београду, али предвиђен је баш за те сврхе јер други због буке за то нису погодни - кажу са једног портала који се бави изнајмљивањем станова на дан.

На интернету се могу наћи огласи за издавање викендица на дан. Налазе се углавном надомак града, а цена зависи од тога каква је кућа, али и да ли се изнајмљује радним даном или викендом. Цене се крећу од 110 евра па навише.

Милош Јовановић (ДСС) кандидат за председника Србије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА