Најновије

"Ноћ књиге" почиње у понедељак: Очекује нас мноштво изненађења, ово су само нека од њих!

Манифестација Ноћ књиге, којој се радују сви књигољупци, одржаће се од 14. до 18. децембра 2020. године.

Фото-Промо

У књижарама вас очекује нови роман краљице романтичне комедије Софи Кинселе „Воли свој живот“, нови роман најчитанијег страног писца у Србији Фредрика Бакмана „Медведград“ који доноси причу о малом граду, великим сновима и цени коју смо спремни да платимо да бисмо их остварили. Важан књижевни догађај је и објављивање романа „Хамнет“ Меги О’Фарел који је пре само неколико месеци имао светску премијеру, а већ је доступан читаоцима на српском језику. Ове године Меги О’Фарел припало је битно признање Women's Prize за књижевност.

За љубитеље серијала „Песма леда и ватре“ и фанове ХБО-ове чувене серије „Игра престола“ стиже посебна, раскошна књига од које је све почело „Игра престола – илустровано издање“.

Ако још увек нисте открили најпопуларнијег кинеског писца научне фантастике Лију Цисина, много сте пропустили. У књижаре је управо стигла „Мрачна шума“, други део трилогије „Беседе о Земљиној прошлости“.

У Ноћи књиге потражите и нови роман Петера Хандкеа „Други мач“, први који је објављен након што је писац добио Нобелову награду.

У коликој мери је Џек Керуак побуњеник у литератури, осећа се у ритму необузданих реченица његовог аутобиографског романа „Дарма луталице“.

У децембру су стигле и две „филмске“ књиге. „Ја то тамо певам“ представља својеврсну песничку аутобиографију најзначајнијег српског драмског писца Душана Ковачевића, док је култно остварење српске кинематографије „Тито и ја“ Горана Марковића преточено у књигу.

Издвајамо и нову збирку прича Лагуниног бестселер аутора и косценаристе серије „Сенке над Балканом“ Дејана Стојиљковића – „Неонски блуз“.

У детаљном водичу о исправном слављењу слава и празновању великих црквених празника са житијима светаца „Коју славу славиш“ Момчила Петровића, кроз дванаест поглавља распоређене су и објашњене многе појединости у вези са црквеним празницима о којима знамо мало или недовољно.

Трећи део серијала „Професори смрти“ Дејана Лучића носи назив „Француски лавиринт“ и описује врхунац обавештајне магије, а то је „отварање“ саговорника како би рекао више него што жели.

Ту су и феноменалне књиге за најмлађе читаоце, нове авантуре омиљеног књижевног јунака Тома Гејтса, које се налазе у књизи „Да! Не. Можда...“ и „Детињство славних људи“ са прелепим илустрацијама и причама о двадесет пет славних личности које ће повести младе читаоце у своје детињство, показати им како је било тада, како су волели да се играју и шта их је све занимало, али неће им рећи своје име, већ дати само наговештај ко су.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА