Најновије

„ПОТРОШИЛИ СУ СВОЈ АРСЕНАЛ!” Лазански поставио на место Бајденове јастребове (ВИДЕО)

Амбасадор Србије у Руској Федерацији Мирослав Лазански изјавио је да су посетом министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова потврђени одлични односи Србије и Руске Федерације.

Мирослав Лазански (Фот5о: Јутјуб)

Лазански је за ТВ Пинк рекао да је министар Лавров одао признање председнику Србије Александру Вучићу због свега онога што се у задњих пар година одвија на релацији Београд-Москва.

- Руководимо се интересима грађана Србије и док год је руски гас најјефтинији, ми ћемо куповати тај гас - казао је Лазански и рекао да је Лавров захвалио Вучићу на тој искрености и на конзистентној политици Србије према Русији од 2012. године.

Лазански је осудио одређене текстове у медијима који критикују Лаврова што долази да смањи стране притиске на Србију и РС, уместо да се критикује управо тај страни притисак.

Говорећи о могућности ревизије Дејтона, дипломата је истакао да је то увод у нове проблеме.

Лазански сматра и да нова администрација Џоа Бајдена неће стићи да се бави много Србијом због проблема са којима се суочавају САД, те да од Даниела Сервера и Јаноша Бугајског Срби не могу очекивати ништа добро, али да је питање да ли ће они моћи да артикулишу ту своју позицију.

- Потрошили су они свој арсенал - изјавио је Лазански.

Његова екселенција је изјавила да и Бајденова администрација зна да је Медлин Олбрајт непопуларна личност у Србији и да, ако желе да постигну одређени договор, знају да је због тога не треба гурати у преговарачки процес Београда и Приштине.

Како су Сарајево и Кијев напали Лаврова и Додика због иконе из Донбаса, погледајте ОВДЕ.

Извор; Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА