Најновије

РУСИ НАПАДНУТИ У СИРИЈИ Милитанти које подржавају Турци отворили жестоку ватру! (ВИДЕО)

Данас поподне, 20. децембра, милитанти које подржавају Турци, отворили су ватру на патролу руске војне полиције, која се кретала да поново отвори аутопут М4 на североистоку Сирије.

Руска војска. (Фото: Јутјуб)

Патрола, која је кренула из града Ајн Иса у северној Раки, имала је задатак да прати колону цивилних возила дуж аутопута М4.

М4 повезује Раку са ал-Хасаком и Алепом. Пре шест месеци, аутопут је поново отворила руска војна полиција. Међутим, аутопут је касније поново затворен као резултат интензивног турског гранатирања Ајн Исе.

- Фракције лојалне Анкари намерно су отвориле митраљеску ватру на руску патролу источно од Ајн Исе - наводи се у извештају Сиријске опсерваторије за људска права.

- Патрола је одговорила на ватру и саобраћај (на аутопуту) је због тога заустављен - додато је у извештају.

Министарство одбране Русије до сада није коментарисало инцидент. Турским милитантима директно заповедају милитанти које подржава Турска, а то су турска војска и обавештајни подаци.

Инцидент се догодио два дана након напада на Ајн Ису коју су предводили Турци. Напад који је прекршио два одвојена споразума о прекиду ватре које је Анкара потписала са САД и Русијом био је неуспех.

Сиријске демократске снаге (СДФ) задржале су своје положаје око града.

Руска војна полиција и неколико јединица Сиријске арапске војске налазе се на низу положаја унутар и око Ајн Исе, како би надзирали прекид ватре.

Русија, како се извештава, врши притисак на СДФ да Ајн Иса и њену околину преда влади Дамаска.

Потез ће наводно спречити турску инвазију на регион. Недавни извештаји кажу да ће група коју предводе Курди ускоро прихватити руски предлог.

Брегзит се закувава, развод Брисела и Лондона прелази у претње! Више о томе ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА