Најновије

НАТО ГЕНЕРАЛ УДАРИО НА СРПСКУ: Једва чека да БиХ уђе у алијансу, открио ко му представља највећи проблем

Нови командант НАТО снага у БиХ Ерик Фолкстед рекао је данас за сарајевске медије да се жели да БиХ уђу у тај војни савез, и да "заузме своје место као чланица евроатлантске заједнице"

СФОР (Фото: НАТО)

- Али то је избор о којем само грађани и изабрани лидери БиХ могу одлучивати. Оно што ја знам је да су, једни иза других, лидери у БиХ изразили жељу за евроатлантским интеграцијама, али свака земља сарађује с НАТО-ом у различитим областима и под различитим условима - рекао је Фолкстед.

Он је истакао да су највећи безбедносни проблеми у БиХ мигрантска криза, повратак џихадиста из Сирије и борба са короном, али и како је рекао "државни и недржавни актери који покушавају да искористе кризу у своју корист, па и путем дезинформација, с циљем да изазивају поделе и поткопавају наше демократије и могућности деловања".

Ту је, користећи демагошки образац западних политичара, алудирао на "злу Русију" која поткопава демократије, а вероватно и на саму Републику Српску, која се оштро противи уласку у НАТО.

Фолкстед је затим навео да је БиХ направила професионалне, кохезивне оружане снаге које су модел интеграције и сарадње.

- Као прво, Оружане снаге БиХ раде раме уз раме с оружаним снагама земаља Савеза и партнера у Авганистану од 2009. године. Изнова доказују свој професионализам и настављају да играју важну улогу у мисији ''Одлучна подршка'', коју предводи НАТО, обучавају, саветују и пружају помоћ сигурносним снагама и институцијама Авганистана. По повратку, бољи су лидери и бољи војници и, с новим вештинама које су стекли и усавршили у овим безбедносним мисијама, чине јединице ОСБиХ способнијима и ефикаснијима.

Заштп Београд и Бањалука треба да буду забринути, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Аваз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА