Најновије

КАО БРАТ МИЛО: Вучића неки зли људи прислушкују

Председник Србије Александар Вучић за крај Старе године изјавио је да има доказе да је прислушкиван, да то траје годину и по дана, да је то државни удар као и да зна ко то ради, а надлежни органи ће утврдити да ли су ти људи повезани са странцима. И претходни председник Томислав Николић јавно је то исто говорио пред новогодишње празнике, па како човек да не запита - па шта раде наше службе безбедности?!

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

И први и други председник Српске напредне странке осим љубави према Војиславу Шешељу, имају и других заједничких тема, али ова о прислушкивању шефа државе је баш згодна за разматрање. И јавности и служби безбедности, на које је Вучић опет упро прстом и приказао их неспособним, исте те руководеће људе које странка на власти поставља. 

- За то да сам прислушкиван имам доказе. Имам сопствене снимљене разговоре јер су неки мислили да то могу да избришу, да сакрију. Али немојте да сметнете с ума да када имате овакву подршку народа, постоји велики број људи који хоће часно и професионално да раде свој посао и на такве ствари неће да пристају - рекао је Вучић у јутрошњем монологу на ТВ Пинк код драгог му Сарапе.

- Мета је само једна, то је Александар Вучић и сви они који се дрзну да му јавно пруже подршку - каже Вучић уз нагласак да од 2014. траје кампања у којој се од његове прави копија са породицом Слободана Милошевића?!

Мучи се ево шест година да докаже да он није диктатор као Милошевић, и то му успева донекле, јер деведесетих су противници нестајали, а данас покушавају да их медијски убије, приватно или пословно. На питање да ли зна ко га је прислушкивао и по чијем налогу, Вучић је рекао да не зна директно имена људи који су га слушали, али да мисли да зна ко стоји иза тога и да то за "њега није ништа посебно".

Када председници држава у свету причају о прислушкивању настају истраге, хапшења, падају Владе, подносе се оставке, а неки заврше и на робији. У Србији је све отишло дођавола и на маркетинг, толико је лапрдање званичника узело маха да их нико и не схвата озбиљно, а још мање кад нешто што би требало да је државна тајна председник разгласи по телевизијама и новинама. И кад заиста буде угрожена национална безбедност, шта онда? Ко ће им веровати?

И шта смо овим добили - питања за Братислава Гашића "Шта ради БИА"? Друго, да ли Кобре пазе на институцију Председника или се труде да му забаве дете па купују играчке (како је сам јутрос Вучић на Пинку рекао) и треће. Докле више ови јефтини политички поени и забаве за масу?!

Ако се неко не сећа, ево малог подсећања и бивши председник Србије Томислав Николић пре седам година је тврдио да га прислушкују и да то траје извесно време. Исто као Вучић сада, он је на ТВ Б92, говорио да то траје дуго и није желео да именује кривце.

- Зато понекад у разговору са неким људима изговорим неке ствари да видим да ли ће се појавити у медијима. И појаве се - рекао је Николић.

Ко има ту моћ да у медије пласира оно што председник Србије прича у приватним разговорима тада није прецизирано. А сада је посве јасно, Вучић све пошаље у јавност и пусти да се само шири.

Израелци правдају нападе на Сирију борбом против Хезболаха, а да ли је баш тако? Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА