Најновије

КОНГРЕСМЕНИ НАЈАВЉУЈУ ОСПОРАВАЊЕ ОДЛУКЕ ЕЛЕКТОРА: У јануару ће се водити коначна битка за Белу кућу (ВИДЕО)

Скоро 30 републиканаца из Представничког дома Сједињених Држава обећало је да ће се противити потврђивању гласова Изборног колеџа у корист Џоа Бајдена 6. јануара.

Доналд Трамп и Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

У среду су представници ГОП-а, Џеф Данкан из Јужне Каролине и Ренди Вебер из Тексаса изразили забринутост и разлоге због којих су се успротивили сертификацији, а Данкан је у изјави рекао да његова заклетва да ће заштитити Американце "има виталну улогу у обезбеђивању законитости наш слободан и поштен изборни систем ".

Конгресмени Клеј Хигинс (Р-ЛА) и Џо Вилсон (Р-СЦ), заједно са новоизабраном представницом Дајаном Харшбаргер (Р-ТН), најавили су да ће се у четвртак такође успротивити потврђивању резултата.

Од четвртка је 29 републикана заједно са усамљеним сенатором Џошком Хејлијем (Р-МО), изразило подршку председнику Доналду Трампу у приговору резултатима. Они који планирају да приговоре укључују:

Брајана Бабина (Р-ТКС), Ендија Бигса (Р-АЗ), Лорин Боберт (Р-ЦО), Моа Брукса (Р-АЛ), Тед Бада (Р-НЦ) ), Изабрани заступник Џерија Карла (Р-АЛ), изабрани заступник Медисон кауторна (Р-НЦ), изабрани заступник Ендруа Клајда (Р-ГА), представник Мета геца (Р-ФЛ), реп. Луја Гомерта (Р-ТКС), изабраног заступника Боба Гуда (Р-ВА), представник Ленса Гудана (Р-ТКС), представник Пола Госар (Р-АЗ), представник Марк Грина (Р-ТН), Новоизабрану представницу Ивет Херел (Р-НМ), заступник Џоди Хајс (Р-ГА), изабрани представник Рони Џексон (Р-ТКС), изабрани представник Берија Мура (Р-АЛ), представник Ралфа Норман (Р-СЦ), новоизабрани представник Бурџиса Овенса (Р-УТ), заступник Скота Перија (Р-ПА), изабрану представнцу Марџори Тејлор Грин (Р-ГА), представник Џефа ван Друа (Р-НЈ ), Представник Џефа Данкана (Р-СЦ), Рендија Вебера (Р-ТКС), Клеја Хигинса (Р-ЛА), Џоа Вилиса (Р-СЦ), и изабрана Дајана Харшбаргер.

Раније ове недеље, Хејли, једини амерички сенатор који је најавио своју намеру да се успротиви гласању Изборног колеџа 2020. године када се резултати представе Конгресу, рекао је да ће његов циљ приговора бити "да истакне неуспех неких држава, укључујући посебно Пенсилванију, да следе сопствене изборне законе, као и невиђено мешање монопола Биг Тека у изборе. "

У саопштењу којим је објавио своју одлуку, Хекли је такође обећао да ће "позвати Конгрес да покрене потпуну истрагу потенцијалних превара и изборних неправилности и донесе мере интегритета избора".

У сегменту који се емитује у суботу, новоизабрана представница Џорџије Марџори Тејлор Грин рекла је да ће се њене колеге успротивити бирачима из шест држава.

"Одбијамо да потврдимо украдене изборе", рекао је Грин. "Као чланови Конгреса наша је дужност да заштитимо интегритет својих избора."

Два републиканца такође су рекле Си-Ен-Ен-у да очекују да ц́е се више од 140 републиканских куц́а успротивити сертификацији изборног колеџа 6. јануара.

У интервјуу за Брајтбарт, бивши државни секретар Канзаса Крис Кобах рекао је да "у Конгресу може бити велике борбе око тога да ли су гласови бирача оних држава у којима су променили правила без законодавне акције треба прихватити ".

Новоизабрани новоименовани републиканац из Алабаме Томи Табервил такође је сигнализирао да би могао да приговори изборима електора. Раније овог месеца, Табервил је рекао да ће "увек подржати председника Трампа", додајући да је "он најбољи председник свог живота и учинио више за људе ове земље и државе Алабаме него ико. "

"Али желимо да будемо сигурни да радимо исправно", додао је Табервил.

Дритан запретио Милу Ђукановићу Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА