Најновије

ОДМАЗДА АСАДОВИХ ТИГРОВА! Војска кренула у жесток напад на Исламску Државу!

Дана 3. јануара, Сиријска арапска војска (САА) и провладине снаге покренуле су нову операцију чишћења терена у Дејир ез Зору

Сиријска војска. (Фото: ria.ru)

Према сиријској Опсерваторији за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, операција ће обухватити огромну пустињу смештену између градова ал-Мајадин и ал-Букамал. Владине снаге трагају за ћелијама ИД-а и њиховим скровиштима.

Операција је покренута као одговор на недавни напад, који је однео животе два борца Националних одбрамбених снага, а шест је рањено.

Борци су се кретали у близини града Сабикан, који се налази између ал-Мајадин-а и ал-Букамал-а, када је њихово возило нападнуто импровизованом експлозивном направом. Ћелије ИД-а су највероватније стајале иза напада.

Прошле године су терористи ИД-а успели да прошире свој утицај ван пустиње Хомс у централној Сирији. Ћелије групе сада поново делују у Хами, Алепу, Раки и Дејир Ез Зор-у.

Раније ове недеље, терористи су извели један од својих највећих напада до сада. Аутобус који је превозио сиријске војнике и цивиле упао је у заседу на аутопуту Хомс-Дејир Ез Зор. Најмање 25 је убијено.

Руске ваздухопловне снаге подржавају наставак операција САА против ИД-а у централном региону. Новопостављени јуришни хеликоптери сада пружају војним трупама блиску ваздушну подршку.

Гејтс финансира покушај блокирања сунчеве светлости на Земљу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА