Најновије

ФБИ ИМА ПОСЕБНУ ПОРУКУ ЗА ДЕМОНСТРАНТЕ! Оптужница чека сваког ко је учествовао у опсади Конгреса!

Члан државне скупштине Западне Вирџиније и човек који је упао у канцеларију председавајуће Представничког дома и фотографисао се док седи за њеним столом међу присталицама је председника Доналда Трампа суоченим са федералним оптужницама после опсаде Конгреса, саопштили су федерални тужиоци.

Протести испред зграде Конгреса. (Фото: Јутјуб)

Тужилац Кен Кол рекао је да ће против члана државне скупштине Западне Вирџиније, Дерека Еванса, бити подигнута оптужница након што је "себе снимао за време упада у Конгрес".

Кол је такође навео да ће бити оптужен и Ричард Барнет из Арканзаса због упада у канцеларију Ненси Пелоси "где је оставио поруку и однео њену пошту".

Вршилац дужности секретара за правосуђе Џефри Розен такође је објавио да ће Федерални истражни биро (ФБИ) у сарадњи са полицијом престонице Вашингтона водити истрагу смрти припадника полиције Капитола, Брајана Сикника, који је у болници преминуо од повреда задобијених док је бранио Капитол, преноси Глас Америке.

- Иако сте напустили подручје Вашингтона, и даље можете да очекујете да вам неко закуца на врата ако утврдимо да сте били умешани у криминалну активност на Капитолу - рекао је помоћник директора канцеларија ФБИ за Вашингтон Стивен Дантуоно током телефонског брифинга за новинаре.

Дантуоно је одбио да истрагу Сикникове смрти окарактерише као истрагу убиства, наводећи да се и даље испитују околности тог случаја.

- Не желимо сада да о томе говоримо зато што је реч о активној истрази - навео је званичник ФБИ.

Полиција Капитола саопштила је да одсек за убиства полиције Вашингтона истражује смрт полицајца.

- Наше мисли и молитве су уз породицу и колеге припадника полиције Капитола Брајана Сикника који је синоћ подлегао повредама које је задобио бранећи Конгрес, против насилне руље која је упала 6. јануара - навео је Розен у саопштењу.

Нови сој корона вируса стигао до Србије? Лабораторије трагају по целој земљи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА