Најновије

"ОВО ЈЕ ТЕК ПОЧЕТАК!": Трамп оснива нову странку! Окренуо леђа онима који су га издали! (ВИДЕО)

Одлазећи председник САД Доналд Трамп разговарао је у последњих неколико дана са својим сарадницима о оснивању нове странке, пише "Волстрит журнал", позивајући се на неименоване изворе упознате са ситуацијом.

Доналд Трамп. (Фото: Flickr)

Лист наводи да је Трамп разговарао са неколико помоћника и других људи блиских њему, те да планира да нову партију назове "Патриотска странка".

Трамп је у последњих неколико дана имао несугласице са неколико лидера Републиканске странке, укључујући лидера републиканаца у Сенату Конгреса САД Мичела Меконела, који је јуче изјавио да одлазећи председник заслужује да сноси одговорност за провоцирање нереда у зградни Конгреса у Вашингтону 6. јануара.

Из Беле куће нису коментарисали наводе неименованих извора.

"Волстрит журнал" наводи да није познато колико је озбиљна Трампова намера да оснује нову странку, за шта би било потребно пуно времена и ресурса. Трамп има велику базу присталица, а одређен број њих није био укључен у Републиканску странку прије предизборне кампање 2016. године.

Треће странке обично нису успевале да добију довољно подршке како би имале већу улогу на изборима у САД, а било какав покушај оснивања нове странке наилази на оштро противљење званичника Републиканске странке.

Планови Турске пали у воду, Путин поново маестрално одиграо! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА