Најновије

ДА ЛИ РУСИЈА ИДЕ КА ПРОПАСТИ!? Ко контролише Централну банку Русије и каква је демографска ситуација у земљи? (ВИДЕО)

- Руска Централна банка је један од главних финансијских проблема у Русији - тврди економиста др Иван Пајовић.

Иван Пајовић (Фото: Хелм Каст/Pixabay. com)

Пајовић каже да Владимир Путин нема контролу над Централном банком и да се њене прави контролори налазе у Базелу у Швајцарској. Он је рекао да Централна банка Русије у шпекулацијама за златом стално губи новац. 

- Проблем свих финансијских проблема у Русији је Централна банка – тврди Пајовић и додаје да чак ни на руским рубљама нема државног грба Русији нити натписа да је то новац руске државе. Он је објаснио да је руска валута на најнижем нивоу у новијој историји.

- Страни фактор контролише руске финасије – каже он и додаје да је Путин 2012. покушао да поврати контролу Русије над финансијама али да није добио подршку у Думи.

Пајовић је рекао да Русија има и великих демографских проблема и да велики број Руса напушта земљу како би отишао за бољим пословима на запад, да земљу масовно напуштају жене, а да је смртност већа од наталитета. Он сматра да су повучени погрешни потези када је, без ограничења омогућено досељавање у Русију људима из бившег ССССР, тако да су поред националних Руса почели да се досељавају и муслимани из околних држава.

Пајовић сматра да ће Русија, уколико се настави негативан демографски тренд, доћи у ситуацију да неможе више да контролише своју територију. Он каже да су статистике по којима је број становинка порастао за 2 милиона тако што је додата популација Крима, а да су Русији за годину дана што због стопе морталитета што због исељавања реално изгубили 500 000 људи.

- Ако издвојимо муслимане Руса, заједно са са другим мањим народима, можда има укпно 110 милиона – каже Пајовић.

- Говори се да ће до 2050. године број становинка Русије пасти испод 130 милиона. Ако је то тачно Русија иде ка пропасти – упозорава Пајовић.

Пајовић је у уживо програму коментарисао потезе Владимира Путина и његову одговорност и заслуге, проблему алкохолизма, стању руске пољопивреде под санкицијама, oлигарсима, одливу новца из земље и другим темама везаним за Русију.

 

У сарадњи Правде и Хелм Каста уживо програме можете пратити сваког понедељка од 20 сати на Јутјуб каналу Хелм Каст.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА