Најновије

100 ДАНА ВЛАДЕ: Вучић ударио на Тому Мону, Зорану, Матић...

Александар Вучић је пре два дана преко режимског гласила, телевизије Пинк, јасно ставио до знања да је незадовољан радом појединих министара, а да не буде забуне о коме се ради, потрудиле су се Вечерње новости, које су на насловној страни сутрашњег штампаног издања навеле да су у незавидном положају Томислав Момировић, Татјана Матић, Анђела Атанасковић, Зорана Михајловић...

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

Наиме, Новости су на насловној страни изашле са насловом "Министри и директори на тапету код Вучића", те се затим у поднаслову наводи:

- Разочаран у новајлије, посебно у Момировића, Матићеву и Атанасковићеву. Преиспитаће се и рад челних људи ЕПС, "Коридора" и Путева" - наводе Вечерње новости.

Тако је Вучић преко режимских медија ударио на чланове Владе коју је саму саставио, те је само доставио Ани Брнабић списак како би издиктирала састав свог кабинета.

Међутим, после 100 дана Владе уследили су први проблеми и невоље у "СНС рају", будући да Вучићеве захтеве није задовољио пре свих Томислав Момировић, министар саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства. Иако се Тома Мона упињао свим силама да се додвори Вучићу, иако га је хвалио на Твитеру, гледао у њега као божанство, сипао хвалоспеве где год је стигао, то није упалило, па је он један од министара који су на удару председника СНС и у слободно време првог човека Србије.

Од критика није побегла ни Татјана Матић, којој није опроштен дипломатски скандал са Грчком, када је у саопштењу навела да ће на лето у ову земљу моћи да уђу они који су примили вакцину, у супротном ће бити потребан ПЦР тест. И све би то било у реду, да у питању није лажна вест.

И на крају, незадовољан је Вучић и Анђелом Атанасковић, министарком привреде, због општег стања у њеном ресору. А не тако давно, када је саопштио да ће она бити нова министарка, причао је све најлепше о њој...

Међутим, није то све од људи који су на удару Вучића, који је преко Вечерњих новости исказао незадовољство радом директора ЕПС-а (Милорад Грчић), који је већ дуго у в. д. стању, а који је до крањих мера искомпромитован, будући да је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изнела низ афера у којима је учествовала Електропривреда Србије.

Иако је на удару критика овде директор ЕПС-а, права мета је заправо Зорана Михајловић, нова министарка рударства и енергетике, која је на том месту у новом сазиву заменила Александра Антића.

Од критика нису побегли директори "Коридора" и "Путева Србије", што је нови напад на Зорана Дробњака, који је већ дуже време "омиљена жртва" Александра Вучића.

Дакле, Вучић је преко режимских медија рекао своје. Сада остаје да се види како ће министри и директори поднети критике и да ли ће се на критикама све завршити или ће можда доћи и до њихових смена. То ћемо сазнати у данима и месецима који су пред нама.

Чанак хоће да убије Шешеља, војвода прихватио двобој! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА