Најновије

ДА ЛИ СЕ БЛИЖИ КРАЈ ПАНДЕМИЈЕ? Израелци објавили да имају лек против короне!

У израелској болници Ичилов успешно је окончана прва фаза тестирања иновативног лека против коронавируса, саопштено је из Министарства спољних послова Израела.

Корона вирус. (Фото: pixabay. com)

Лек под називом "EXO-CD24" примењује се тако што га пацијент директно удише у плућа на неколико минута једном дневно у периоду од пет дана и на тај начин прекида тзв. цитокинску олују коју изазива корона виурс.

Цитокинска олуја је по живот опасни системски упални процес који има за последицу претерану реакцију имунолошког система тела, а која може бити изазвана разним патогенима, вирусима, бактеријама, али и аутоимуним болестима.

Од 30 пацијената који су били у умереном до тешком стању, 29 је изашло из болнице за 3-5 дана. Посљедњи пацијент се такође опоравио, али му је био потребан дужи временски период.

Корона вирус изазива симптоме у две кључне фазе. Прва фаза изазива симптоме сличне грипу и не захтева одређено лечење. Друга фаза се јавља код 5-7 одсто пацијената, обично код оних који се налазе у ризичним категоријама, а карактерише их прекомерена активност имуног система.

До сада се, упркос бескрајним напорима, ниједан лек није показао ефикасним у лечењу коронавируса, наводи се у саопштењу.

- Чак и ако вакцине одраде свој део задатка, чак и ако не дође до нових мутација, коронавирус ће и даље остати на овај или онај начин са нама. Због чега смо развили овај јединствени лек: EXO-CD24. Ово је догађај без преседана. Прошло је неких шест месеци од тренутка када смо направили концепт за лек и технологија је изумљена док није први пут тестирана на људима у првој клиничкој фази - рекао је професор Надир Арбер, један од најистакнутијих болничких лекара и истраживача који је радио на овом леку.

"EXO-CD24" је иновативан лек развијен у лабораторији професора Надира Арбера у Медицинском центру Соураски у Тел Авиву. Лек је намењен пацијентима у умереном до критичном стању, како би се спречило њихово погоршање у теже стање.

Мило открио како ће остати на власти! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА