Најновије

ШТА ЈЕ БИЛО, ТУРЦИ?! Руска војна полиција упала у осињак терориста! (ФОТО)

Јединица руске војне полиције ушла је 7. фебруара у подручја окупирана Турцима у северном делу сиријске Хасаке.

Руска војска. (Фото: ria.ru)

Према Сиријској опсерваторији за људска права, официри јединице ће ускоро одржати састанак са представницима турске војске у Улуку у близини пограничног града Рас ал-Ајн. Предмет састанка тек треба да се открије.

Неколико јединица руске војне полиције распоређено је на североистоку Сирије од 2019. године да посматра прекид ватре између турских снага и Сиријских демократских снага (СДФ) под вођством Курда.

Док су боравили у турском окупираном делу северне Хасаке, руско особље није се суочило са нападима милитаната које подржавају Турци.

Милитанти, који даноноћно упућују претње руским снагама, скренули су поглед док су се руске трупе кретале у срцу њихове територије. То је довело до одређених критика опозиционих активиста.

Недавно су турске снаге појачале нападе на СДФ на североистоку Сирије, углавном у северној Раки. Руски и турски официри можда планирају да разговарају о томе на свом предстојећем састанку у Улуку.

Сарадња руских и турских снага на североистоку Сирије има за циљ да стабилизује регион. Међутим, од успостављања прекида ватре у овом погледу постигнут је врло мали напредак.

Русија одговорила на потез Албаније! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА