Најновије

ВУЧИЋ: Нисмо добили вакцине од ЕУ и не осећамо се “напуштено” због тога

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас за Јуроњуз да је Србија добила све вакцине из билатералних уговора од Фајзера из Америке, као и од Русије и Кине, али не и од Европске уније, додавши да се због тога не осећа "напуштено".

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

“Не критикујем никога, надамо се да ћемо добити вакцине из ЕУ, али морамо да бринемо о себи”, рекао је Вучић, преноси Н1.

На питање да ли се осећа “напуштено” од ЕУ, Вучић је рекао да се Србија не осећа “напуштено” и да то не жели да коментарише, јер смо на европском путу и очекујемо много од ЕУ, али да ипак морамо да бринемо сами о себи.

“Вакцинисали смо више од 550.000 људи, више од 50.000 добило је другу дозу, а очекујем да до краја фебруара са две дозе буде вакцинисано милион људи, што је око 15 одсто популације. Тиме бисмо били веома задовољни”, казао је Вучић.

Упитан о вакцинацији у ЕУ, Вучић је рекао да је ЕУ велика сила, да се сви сусрећу са недостатком вакцина, и дешава се исто оно што се пре годину дана дешавало са респираторима, али се нада да ће све бити боље.

Вучић је рекао да је од различитих партнера у свету молио и тражио више вакцина за Србију, због чега смо сада спремни да донирамо неке вакцине земљама у региону, јер нам је потребно да и оне буду заштићене као Србија.

Руска и сиријска војска у заједничкој акцији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА