Најновије

НОВА ЈЕЗИВА ОТКРИЋА У ИСТРАЗИ ЗЛОЧИНА ПОХАПШЕНИХ МАФИЈАША! Вељин клан касапио људе и на стадиону?!

Полиција је у специјалном бункеру на стадиону ФК Партизан, који је користио Вељко Беливук (35) са својим кланом, пронашла трагове прскања крви, али и фрагменте костију, пише Информер!

Хапшење на стадиону Партизана (Фото: МУП)

То упућује на сумњу да су мафијаши брутално мучили и касапили своје жртве, а неке од њих можда и убили управо на стадиону ЈНА!?!

Улаз у специјални бункер, како нам је објаснио извор из истраге, налази се у башти ресторана на стадиону Партизана. 

Кључеве бункера имали су само Беливук и његови најближи сарадници.

- Приликом претреса тих просторија пронађена су паковања барута, бибер спрејови, кључеви полицијских лисица, бројачи новчаница, као и најмодернији ометачи сигнала мобилне телефоније. Међутим, оно што је посебно изненадило инспекторе је проналазак четири потпуно нова гумена чекића, као и комади гардеробе, на којима су откривени трагови крви. Такође, форензичком анализом на зидовима су пронађени и трагови прскања крви, као и фрагменти, ситни делови људских костију! - открива саговорник.

Према његовим речима, све указује да су Веља Невоља, Марко Миљковић и остали чланови клана и службене просторије Партизана користили за монструозно мучење и касапљење жртава, пише Информер.

- Претпоставља се да су им гумени чекићи служили за мучење жртава. Према ономе што смо до сада сазнали о деловању клана, после сваке 'употребе' чекић би се бацио и спаљивао, па би се за следећу жртву користио нови... Осим чекића, у бункеру су нађене и телескопске палице, као и неколико ножева. Све то је послато на детаљну анализу - казао је саговорник.

Поред овог оруђа за пребијање и сакаћење, открива наш извор, у бункеру је нађено и 18 компакт-дискова са назначеним датумима, именима и различитим адресама. Вероватно се ради о снимцима са надзорних камера са објеката које је Вељин клан осматрао. На једном ЦД-у написано је и име убијеног припадника 'кавачког клана' Даворина Балтића!

Полиција, како се сазнаје, има чврсте доказе да је клан Веље Невоље убио најмање тројицу у штек кући и у Ритопеку. Међутим, у последњих годину и по дана нестало је више од десет људи за које постоје озбиљне индиције да су отети, а вероватно и убијени по налогу Беливука.

- Прегледом снимака видео-надзора са Вељиног бункера на стадиону утврђено је да су двојица мушкараца са списка несталих доведена у те просторије, а никад више нису изашли одатле! Ту двојицу су највероватније мучили и убили у бункеру, а затим су њихова тела раскомадана и у торбама однета на тајну локацију. У интересу истраге, за сада не можемо открити имена тих жртава - напомиње извор.

Рат кланова

Подсетимо, полиција је у сарадњи са БИА, после вишемесечног праћења, 4. фебруара ухапсила Вељка Беливука, вођу Партизанове навијачке групе 'Принципи', затим Вељину 'десну руку' Марка Миљковића Марета (29) и још 20 њихових најближих сарадника. Беливук и његова банда терете се, за сада, за три убиства, изнуде, рекетирање и препродају дроге.

Безбедносне службе сматрају Беливука за главног човека злогласног црногорског 'кавачког клана' у Србији, који је познат по убиствима и растурању великих количина дроге. Сумња се и да је Беливук учествовао у више мафијашких ликвидација припадника "шкаљарског клана", који је у седмогодишњем крвавом рату са 'кавчанима'.

Организовао освету за убиство Балтића?!

Даворин Балтић (40), високопозиционирани припадник 'кавачког клана', убијен је 1. јануара 2018. у гаражи на Врачару у Београду. За Балтићеву ликвидацију био је осумњичен Ужичанин Дамир Хаџић, најближи сарадник Игора Дедовића, који је био означен као један од вођа 'шкаљарског клана'. Хаџић и Дедовић су, заједно са Стеваном Стаматовићем, у међувремену убијени у ресторану у Атини 19. јануара 2020.

У ликвидацији 'шкаљараца' је, по свему судећи, учествовао и клан Вељка Беливука, јер је у његовом бункеру на Партизановом стадиону пронађен снимак Балтићевог убиства, као и све информације о овом злочину којима је располагала и наша полиција. Беливук је највероватније, по налогу 'кавачког клана', добио ове податке на диску од неког из МУП-а и све то је искористио да што пре открије Балтићеве убице како би потом организовао освету.

Како је могуће да неки криминалци годинама упадају на фотографије председниковог сина? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА