Најновије

ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ ПРОГНОЗЕ ПРОФЕСОРА КОЧОВИЋА: Неодговорно понашање довело Србију у тамносиву зону - ево шта то значи! (ФОТО)

Корона бројке су последњих дана у порасту, али расте и број хоспитализованих што нас је довело до тамно-сиве зоне када је реч о броју новозаражених на 100.000 становника у последњих 14 дана.

Петар Кочовић. (Фото: Јутјуб)

Професор информационих технологија Петар Кочовић који са својим тимом уз помоћ математичких модела и формула прати кретање пандемије короне у целом свету објавио је нове податке када је реч о епидемији у Србији који нису нимало за похвалу.

Наиме, пре само месец дана били смо на прагу да се из "попстар" зоне спустимо у тамно-љубичасту јер је број новозаражених корона вирусом био у паду.

Међутим, уместо да одемо корак ниже, неодговорним понашањем и непоштовањем епидемиолошких мера стигли смо до тамно-сиве зоне.

Шта то значи?

Да појаснимо, према Европском центру за превенцију и контролу болести (ECDC) "попстар" зона у којој смо били дужи временски период значи да је било 300 до 500 новозаражених на 100.000 становника у последњих 14 дана.

Тамно-љубичаста зона која је степеник ниже значи да се број новозаражених креће од 150 до 300 на 100.000 становника у последњих 14 дана.

Posted by Petar Kocovic on Saturday, February 27, 2021

Али, уместо да одахнемо и кренемо бољим путем јер су бројке пре месец дана биле знатно боље него данас, отишли смо на другу, лошију, страну.

Тако нас је пораст корона бројки довео до тамно-сиве зоне те сада имамо 500-1.000 новозаражених на 100.000 становника у последњих 14 дана.

Још лошија категорија од тамно-сиве зоне на ECDC листи је црна зона са 1.000 и више новозаражених на 100.000 становника у последњих 14 дана.

Подсетимо, Србија је у црној зони била крајем прошле године када је забележено готово 8.000 новозаражених за само 24 сата.

SRBIJA-27.2.2021-Covid19-III talas (TEA)-TAMNO SIVA zona

Posted by Petar Kocovic on Saturday, February 27, 2021

Према последњим подацима у нашој земљи регистровано је још 3.210 новозаражених, преминуло је 15 пацијената, док их је на респираторима широм Србије 160.

Спутњик Ве мења геополитичку слику света! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА