Најновије

НОВИ ПРИТИСАК НА ЛУКАШЕНКА: Опозиција се спрема за офанзиву

Бивша белоруска председничка кандидаткиња Светлана Тихановска изјавила је данас да се нада да ће бити извршен већи притисак на белоруског председника Александра Лукашенка да оде са власти.

Александар Лукашенко (Фото: Kremlin.ru)

"Притисак ће се појачавати из дана у дан. Једнога дана то ће бити превише за Лукашенка и он ће отићи", рекла је Тихановска у интервјуу за немачки Билд ам Зонтаг. По њеним речима, то се може догодити "већ ове године“ или чак "овог пролећа“, преноси ТАСС.

Тихановска је, након што је у августу прошле године одбила да призна пораз на изборима, отишла из Белорусије у Литванију.

Пошто су резултати излазних анкета објављени 9. августа, у центру Минска и другим белоруским градовима избили су масовни протести. Током раног постизборног периода, скупови су прешли у жестоке сукобе између демонстраната и полиције.

Након дешавања у Белорусији, Европска унија је увела три блока санкција против те земље, и то у октобру, новембру и децембру 2020. године, стављајући 88 појединаца и седам компанија на црне листе. Појединцима са црне листе забрањен је улазак у Европску унију и онемогућен им је приступ банкарском систему Европске уније.

На састанку министара ЕУ 22. фебруара донета је одлука да се разради још један пакет антибелоруских санкција и да се појача подршка опозиционим снагама у тој земљи, подсећа руска агенција.

Снимке ракетног напада на Саудијску Арабију погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА